Втечнен обзор от борда на танкера

2275
Втечнен обзор от борда на танкера
Снимка: iStock

Министър-председателят Кирил Петков беше на посещение в САЩ, където договори два кораба с втечнен газ за България, според него по-евтин от газа на “Газпром”.

Двата кораба щели да бъдат посрещнати от Динко от Ямбол, Румен Петков, Румен Радев, Николай Павлов, Теменужка Петкова, “Безсмъртния полк”, партия “Български възход” и партия “Възраждане” с думите: “Гоу бек ту Америка!”

Същите били склонни в България да влезе минимално количество неруски газ само през реверсивната връзка със Сидирокастро, тъй като имала проруско звучене - Сидеров Кастро.

***

На 9 май руският “Първи канал” излъчи концерт, на който показа снимка на американските гангстери Бони и Клайд и ги представи като “руска двойка, разделена от войната”.

На проруски концерт в Бургас пък показали героично загиналите в битката с метиловия алкохол съветски войници Фил, Стю и Алън от “Последният ергенски запой”.

***

Френският президент Еманюел Макрон преименува партията си на “Възраждане”. Странно, но след този акт Макрон вече не изпитвал любов към 69-годишната си съпруга Брижит Макрон, а към 69-годишната Елеонора Митрофанова.

***

Финландия и Швеция официално поискаха членство в НАТО.

Едва 10 хиляди души от над 15-милионното население на двете страни скочили на правителствата там: “А защо не ни питате нас, народа, дали искаме в НАТО? Как така без референдум, а?” Въпросните 10 хиляди души били българските емигранти.

***

12-годишният Гошко от София най-после дочака купа за “Левски” в своя живот, но пък продължава да чака прием в детска градина.

***

В последните си четири участия на “Евровизия” България неизменно се класираше за финала, като през 2016 г. българската песен се класира на 4-о място, а на следващата година и на рекордното 2-ро място. Тази година българската песен за “Евровизия”, написана от бившия депутат на ГЕРБ Милен Врабевски, не успя дори да се класира за финала. Общо взето ГЕРБ ни съсипаха и “Евровизия”-та.

***

По bTV стартира “Дъ шоуто” с продуцент Димитър Митовски. Припомняме, че като продуцент на “Под прикритие” Митовски не се разплати със сценаристи и актьори от сериала. Ако Митовски не плати и на сценаристите и актьорите на “Дъ шоуто” - тоя път напълно го разбираме.

 

Автор: Мирослав Милков, Прас-Прес 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...