Болницата в Исперих е обновена за 2 млн. лева

7062
Болницата в Исперих е обновена за 2 млн. лева
Снимка: БГНЕС

Приключи реализацията на проекта за обновяване и оборудване на болницата в Исперих, съобщиха от общинската администрация. Той е финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Общата му стойност възлиза на 2 002 794 лева. Средствата са осигурени от оперативната програма, а собственият принос Община Исперих е близо 11 022 лева, допълва Topnovini.bg.

Младеж е буйствал в Спешното на Бургаската болница

19-годишен пациент буйства по време на нощно дежурство в Спешното отделение на Бургаската болница и е ранил охранител, съобщава bTV. М...

Проектът се реализира в периода от октомври 2013 г. до октомври 2015 година, като общата му цел бе подобряване на възможностите за достъп до диагностика, лечение и долекуване на населението в община Исперих.

Основните дейности по проекта бяха доставка на специализирано медицинско оборудване и подобряване на физическата среда. В рамките на проекта е направена топлоизолация на сградата на болницата, подменена е съществуващата дървена дограма, ремонтирани са помещенията на болничните отделения, подобрен е достъпът на хората с увреждания и др.

Новозакупената медицинска техника е монтирана патоанатомичната лаборатория стерилизационна, клинична лаборатория и физиотерапия и ЛФК.

В Рентгеново отделение има нов графично-скопичен рентгенов апарат, Консултативно-диагностичният блок разполага с ЕКГ, ЕЕГ, доплер, ехограф, бронхоскоп и инхалатор, а за Вътрешно отделение са закупени дефибрилатор и четири монитора.

Болницата в Девин получи от общината безлихвен кредит от 100 хил. лв.

Болницата в Девин получи обещания от общината безлихвен кредит от 100 000 лева. Това каза Радка Грозданова, директор на лечебното завед...

С нова медицинска апаратура е оборудвано и Хирургичното отделение - ЕКГ апарат и апаратура за горна и долна ендоскопия. За Неврологичното отделение е доставен нов модерен електромиографски апарат /ЕМГ/, а за Детско отделение - ЕКГ детски, спирометър и инхалатори.

Реализацията на дейностите по проекта ще даде възможност на населението на община Исперих и прилежащите територии да използва здравни услуги, съобразени със съвременните медицински стандарти и насочени към ранно откриване и лечение на различни заболявания, отбелязват от общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com