Домашен пилинг за красиви крака

23245
Домашен пилинг за красиви крака
Снимка: iStock

Красивите, добре поддържани крака са мечтата на всяка жена. Противно на външния вид, за да можете да се похвалите с гладки и овлажнени крака, не е нужно да харчите цяло състояние за козметични процедури или специализирана козметика. Можете сами да се грижите за красивите крака у дома, като използвате кухненски съставки. Предлагаме как да го направите.

Обикновено си спомняме за краката си през пролетта, когато започнем да обуваме обувки, които излагат тази част на тялото. Въпреки това, с малко усилия и време, можем да се наслаждаваме на красиви крака през цялата година. Дори през зимата, когато краката са скрити под дебели чорапи. За да постигнете тази цел, не е нужно да ходите редовно на козметик.

Краката са много чувствителни към променящите се метеорологични условия и са склонни да изсъхнат, да се втвърдят и да получат хиперкератоза. Това е така, защото кожата на краката няма мастни жлези, които смазват епидермиса. Когато няма подходяща грижа, кожата на краката може да се лющи и да се напука. 

Задачата на пилинга е да ексфолира роговия слой, което води до изглаждане и омекотяване на епидермиса. Масажът, извършен по време на пилинг, подобрява кръвообращението, което намалява тежестта и подуването на краката. 

Само пилингът обаче не е достатъчен. Преди пилинг краката трябва да се накиснат във вода с добавяне на сол, омекотяваща епидермиса за около 15 минути. За тази цел можете да използвате сол, специално предназначена за крака или морска сол. Ако желаете, добавете няколко капки от любимото си етерично масло към солената вода. Водата трябва да е топла, но не гореща. Оптималната температура на водата е 30 - 45C. Едва след ваната за крака, започваме да пилинг. Правете го за няколко минути, като масажирате краката си с кръгови движения, винаги отдолу нагоре. Има още един етап до края на грижите, т.е. овлажняване. Кремовете с високо съдържание на урея (над 15%) действат особено добре на краката. Не забравяйте да ги използвате редовно.

Не забравяйте обаче да се въздържате от белене, когато има незараснали рани или големи кожни пукнатини по краката. Такава процедура може да влоши състоянието на краката и да попречи на зарастването на рани.

Кафе пилинг за крака

Любителите на кафе със сигурност ще бъдат доволни, че утайката от кафе може да получи втори живот и те могат да се насладят на аромата на кафе дори в банята. Сварените, смлени кафени зърна могат да бъдат отлична основа за скраб за крака. 2 супени лъжици смляно кафе, супена лъжица зехтин, кокосово масло или обикновени маслини и чаена лъжичка лимонов сок са достатъчни. Всичко, което трябва да направите, е да смесите съставките и домашният скраб е готов!

Захарен пилинг за крака

Захарта също ще свърши cudesноработа. За да получите лек пилинг, използвайте фина захар. Ако обаче искате по-интензивен, изберете едра захар (например тръстикова захар). За да приготвите домашен захарен скраб, смесете 1 супена лъжица захар с 1 супена лъжица течен мед. Можете също така да приготвите захарен пилинг с 1 супена лъжица захар и 2 супени лъжици преварено ленено семе. Можете да добавите няколко капки от любимото си етерично масло към захарния скраб. Маслото от мента действа особено добре, благодарение на съдържанието на ментол, то ще предизвика леко охлаждане и ще премахне усещането за тежест в краката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Най-лесните курабийки за Великден

Великденски сладки с майонеза – няма да повярвате колко са вкусни

Различното шоколадово брауни, в което ще се влюбите (ВИДЕО)

Бърз и лесен огретен с патладжан и тиквички

Веган мъфини с банани и какао: Чудесен десерт

Сочни шницели от свинско филе: Стават страхотни

Постна КРЕМ супа с червена леща

Огретен с патладжан и сирене със заливка

Тази традиционна баклава е любима на нашите комшии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com