Библиотеката в Русе с проект за хора с увреждания

4898
Библиотеката в Русе с проект за хора с увреждания

Агенцията за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика финансира проект на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе „Равни възможности на хората с увреждания за успешна трудова реализация и удовлетвореност от положения труд“. Предложението е на стойност 23 216.00 лева, информира Дарик нюз.

Дейността на Агенцията е част от държавната политика на Република България по отношение трудовата заетост, рехабилитацията и пълноценната социална интеграция на хората с увреждания в обществения живот на страната. Реализирането на проекта е в съответствие с целите на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ за социална интеграция на хора с увреждания в обществото, чрез осигуряване на заетост и запазване на трудовата им активност.

32 общини получават специални автобуси за хора с увреждания

Днес вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще връчи символично ключове от 32 автобуса, оборудвани за ...

Идеята на проекта е да се осигурят подходящи условия на труд и равни възможности за пълноценна реализация за преодоляване на социалната изолация и интегриране в обществото на хората с увреждания.

Целта е да се създаде подходяща работна среда в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ за осигуряване на специфични, безопасни и здравословни условия на труд за лица с трайни увреждания, съответстващи на характера на тяхното заболяване.

В рамките на предложението ще се извърши ремонт на две помещения, като се поднови елeктрическата инсталация, извърши се подмяна на дограма, осветителни тела и подова настилка. Новите работни места ще създадат по-добри условията на труд. Това ще позволи на трима служители на Библиотеката, лица с увреждания, да изпълняват служебните си задължения ефективно, ефикасно и с възможно по-малко натоварване. В дългосрочен план проектът създава равни възможности за успешна професионална реализация и кариерно израстване на работещите в културната институция лица с увреждания.

 

Изберете - произведено от хора с увреждания

"Изберете  - произведено от хора с увреждания", е инициатива на Националната федерация на работодателите на инвалиди, чиято цел е ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе