Лукарски на практика даде зелена светлина за "Дунарит"

18293
Лукарски на практика даде зелена светлина за "Дунарит"
Снимка: БГНЕС

След като съдът е спрял решението за отнемане на лиценза на "Дунарит", значи няма да има такова нещо. Предприятието може да продължава да си изнася продукцията. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, отговаряйки на въпрос на БГНЕС дали Министерство на икономиката ще обжалва решението на Административен съд София-град, с което се отхвърля отнемането на лиценза на "Дунарит".

Божидар Лукарски коментира и дали ще се спазят сроковете за строителството на "София Тех Парк" и дали няма да загубим европейско финансиране

"Следим внимателно ситуацията около "София Тех Парк". Там всички проектни и монтажно-строителни дейности се движат по график и в срока, в който ще приключат през ноември 2015 г. Нямаме причини да се съмняваме, че това няма да се случи", каза министърът на икономиката. За "София Тех Парк" не са налагани финансови корекции и от икономическото министерство смятат, че няма да има такива.

ОП Конкурентоспособност

Очакваме повече от 9 хил. предприятия да бъдат подпомогнати чрез безвъзмездни средства и финансови инструменти, урбанизация на повече от 1 млрд. евро частни инвестиции, да се увеличи делът на иновативните предприятия, да се увеличи производителността на малките и средни предприятия, да се допринесе за намаляване на енергийната интензивност на икономиката, изброи Лукарски като цели на оперативната програма за периода 2014 - 2020 година.

"Сформиран е и Комитет по наблюдение на оперативната програма на 10 декември 2014 г. и е проведено първото предварително заседание, на което са приети вътрешните правила за работа на комитета, индикативната годишна работна програма за 2015 г., стартирала е и подготовката за обявяване през месец март 2015 г. на първата процедура, по подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия”, отбеляза министър Лукарски. Той обясни, че са разработени и одобрени от Комитета по наблюдение критериите и методологията за подбора на проектите по процедурата. В процес на разработване в момента са насоките за кандидатстване и пакета от документи към тях.

"Има заведени доста дела от страна на фирми със спечелени или отхвърлени проекти по ОП "Конкурентноспособност" за периода 2007-2013 г. Те са в процес на разглеждане и по тях все още няма решение. По същата програма има наддоговаряне с около 3%, което е в такъв размер, че да няма загуба на средства", поясни Людмила Тозева, началник-отдел "Програмиране" към Главна дирекция "Европейски фондове за Конкурентноспособност" в министерството на икономиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе