Миграцията или как да стигнем до по-добри условия за живот

477
Миграцията или как да стигнем до по-добри условия за живот
Снимка: Getty Images/Guliver

През октомври 2017 г. „Каритас България“ в партньорство с „Каритас Русе“, започна работа по проект MIND или „Миграция, взаимодействие и развитие”. Инициативата е на 12 организации на „Каритас“ от 11 европейски държави: България, Австрия,  Бавария“ (като представител на Германия), Чехия, Холандия, Белгия, Италия, Португалия, Словакия, Словения и Швеция плюс „Каритас Европа“, с основна цел да повиши обществената информираност по въпросите за устойчиво развитие в Европейския съюз.

Местната структура на организацията заедно с „Каритас България“ стартира кампания „Какво е дом?”, която насочва вниманието на обществото към причините за миграцията, дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом, и правото на всеки човек да се чувства вкъщи, независимо къде се намира.

Орбан: Защитихме правото на Унгария да пази границите си

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан публикува видео на страницата си във Facebook, в което казва, че Унгария е „защити...

В тази връзка „Каритас Русе“ организира символичен маратон, с който да покаже солидарност към хората, тръгнали по дългия път в търсене на по-добри условия за живот. Стартът е на 8 ноември от 14 часа от Вазата в Парка на младежта. Участниците в надпреварата, освен да бягат, могат да ходят, да карат колело или ролкови кънки, в зависимост от своите възможности.

Инициативата „Миграция, взаимодействие и развитие” се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия и ще продължи три години. Тя  ще допринесе за активното участие на европейското общество по въпроси и проблеми, свързани с устойчивото развитие, както и за повишаване осведомеността за връзката между миграцията и устойчивото развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com