Младежи бяха „Мениджър за един ден“ в Русе

1283
Младежи бяха „Мениджър за един ден“ в Русе
Снимка: Община Русе

В община Русе на 30 октомври управляваха 11 ученици, които се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“ на „Джуниър Ачийвмънт България“, провеждаща се за 17-и пореден път. Идеята е подрастващите да преживеят един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции. Тя предлага възможности за ефективна професионална ориентация и е първа стъпка в успешната им реализация на все по-конкурентния пазар на труда. Чрез симулативната трудова борса учениците придобиват и тренират уменията си да се представят, а домакините от своя страна правят проучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.

Петима са ученици в ПГИУ „Елиас Канети“, трима от ПМГ „Баба Тонка“, по един от: СУПНЕ „Фридрих Шилер“, СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и СУ „Възраждане“ . Те бяха разпределени в ресорите по техните желания: „Икономика, инвестиции и собственост“, „Устройство на територията”, „Комунални дейности”, „Хуманитарни дейности”, „Европейско развитие“, главен архитект на общината, „Връзки с обществеността“, а един бе кмет на общината.

Музейна изложба в Русе получи авторитетна награда от ЮНЕСКО

В Русе приключи Панаира на музейните изложби. Бяха удостоени с награди за самостоятелни и съвместни мобилни изложби музеи от България. ...

Преди да заемат работните се места учениците се срещнаха с кмета Пламен Стоилов. Главният експерт от европейско развитие Лидия Лечева ги запозна със структурата и дейността на Община Русе. Директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова проведе разговор-дискусия с младежите, като направи с тях различни игри за личностно развитие, как да презентират и да говорят пред публика.

Григор Петров от ПГИУ „Елиас Канети“ бе удостоен с привилегията да седне на стола на кмета Пламен Стоилов и да управлява Община Русе за един ден.

 В края на работния ден, градоначалникът връчи на младежите сертификати за участието им в инициативата. „Радвам се, че сте придобили впечатления за работата в администрацията, но всъщност динамиката в нашето ежедневие е много по-голяма. Хората в екипа ми са мотивирани и са част от една работеща институция. Продължавайте да разширявате познанията си, но най-важното в краткосрочен план е да завършите с отличен успех, защото тогава вие ще сте тези, които ще  избирате как да се реализирате“, каза кметът при раздялата си с младежите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com