Разтърсващ рок фест ще озвучи Русе в средата на септември

10910
Разтърсващ рок фест ще озвучи Русе в средата на септември
Снимка: Община Русе

 В края на лятото, на 13, 14 и 15 септември в Русе ще се проведе XI издание на Грийн рок фест. 24 рок и метъл групи от Русе ще „забиват“ всяка вечер от 17:30 ч. на пл. „Свобода“, при  свободен вход.

За това информираха на пресконференция днес, Ирена Петрова - директор на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе, Анна Сипос – началник на отдел „Култура“ в Община Русе,  Елена Минкова – изпълнителен директор на Фондация „Русе - град на свободния дух“,  Мария Атанасова - управител на Сдружение „Грийн рок фест“, китаристът на известната русенска група „Фаворит“ Владислав Маринов и вокалът на група „Клеймор“ Емил Кехайов.

Фестивалът стартира през 2009 г. и до сега е едно от значимите събития в Русе. Идеята му е да се даде шанс на групи в началото на тяхната кариера да покажат музиката си, да свирят на една сцена с родни и световни звезди, да намерят приятели, да пазят природата. Мотото му е „Нека запазим природата си зелена!“

 Специален гост ще бъде супер групата „Фондацията“, която на 15 септември в Русе ще представи проекта си „75 години Кирил Маричков“ (преди премиерата през октомври в София), със специалното участие на Валди Тотев и Наско Пенев от Б.Т.Р. Те ще представят вечните хитове на легендарната българска рок група „Щурците“.

 Грийн рок фест ще бъде открит на 13 септември с изпълнения на групите Dismounted, Artificial comet, „Пердах“, ROCKTRACER, „Хаос“, 4 Aces, „Силует“, „Трол“ и „Фобос“. На 14 септември ще прозвучат парчета на още 10 русенски банди: „Дилема“, Born for vengeance, „Слонът на принцесата“, Explicit, Claymore, „Скролетикс“, „Голата истина“, Waveslave –Селект, Ugly pearls, а изненадата на вечерта е познатата от близкото минало група  „Фаворит“. В последният ден са предвидени изпълнения на групите: M.I.G. 21, Old Guns , Groovy makers, Hammer dance и „Попокатепетъл“.

Челопеч стяга рок фестивал през август

Рок фестивал с име „Вълча пътека“ подготвя община Челопеч това лято. С обявление по Закона за обществените поръчки местната...

На сцената през първите два дни ще прозвучат авторски песни от различни стилове на твърдата музика, а в последният ден публиката ще има възможност да се наслади на кавъри на български и световни хитове. Някои от русенските групи имат дългогодишна история и се събират специално за Грийн рок фест през 2019 г., а други тепърва изгряват на сцената.  Програмата е съставена по идея на китариста на група „Фаворит“ Владислав Маринов, който пристигна  специално заради фестивала от Катар, на вокалът на група „Клеймор“ Емил Кехайов и на русенският китарист Димитър Митев.

Като съпътстващи събития в рамките на фестивала са предвидени изложба на шаржове на български рок музиканти с автор русенецът Огнян Балканджиев, както и художествено рисуване на лица, което ще бъде осъществено със съдействието на ОМД - Русе.   

Специални гости на феста са били звезди като легендите „Назарет“ , Джон Лоутън от „Юрая Хийп“ , Джо Лин Търнър от „Рейнбоу“, Тим „Рипър“ Оуенс от „Джудас Прист“, Миленко Матиевич от „Стийлхарт“, „Бонфайър“, култовите български групи „Тангра“, „Б.Т.Р.“, „Кикимора“ и „Обратен ефект“.                          

Събитието се организира по инициатива на Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“, Сдружение „Грийн рок фест“ и рок общността на Русе, със съдействието на фирми от местния бизнес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе