Русе и малките населени места са в готовност да посрещнат зимата

2377
Русе и малките населени места са в готовност да посрещнат зимата
Снимка: Община Русе

Русе и всички населени места от общината са снабдени с необходими инертни материали и снегопочистващата техника е в изправност. Това стана ясно на второто планирано съвещание във връзка с подготовката на Община Русе и кметствата за посрещане на зимния сезон.      

На срещата присъстваха кметът на Община Русе Пенчо Милков, зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, кметовете на малките населени места в общината, ръководителите на фирмите, ведомствата и организациите, участващи в подготовката на община Русе за зимния сезон.

По време на срещата ръководителите на териториалните структури на изпълнителната власт, представителите на фирмите за поддържане на общинската пътна мрежа, както и фирмите доставчици на електро- и топлоенергия, природен газ и питейна вода също декларираха готовност за предстоящия зимен сезон.

В хода на обсъжданията кметът Пенчо Милков изиска от представителите на ВиК – Русе да ускорят дейностите по всички свои обекти, а незавършените да бъдат подготвени максимално добре с цел да не се възпрепятства работата на снегопочистващите машини.

Като част от дневния ред на събранието беше обсъдено създаването на организация за справяне със снеговалежите и заледяванията през зимния сезон, както и осигуряване на нормална проходимост и контрол на движението по общинските пътища и улиците в населените места на територията на община Русе. В тази връзка до знанието на присъстващите беше сведена заповед на кмета на Община Русе, изискваща при снеговалеж и заледяване всички административни ръководители на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества и домоуправители да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите им тротоари и работни площадки в района на обектите. В заповедта се изисква още гражданите своевременно, чрез средствата за масова информация, да бъдат уведомявани за необходимостта от освобождаване на пътните участъци от паркирани моторни превозни средства при почистване на пътните настилки от сняг и лед, като при необходимост ще се налага принудителното им преместване без знанието на техния собственик.

Пълния текст на заповедта можете да видите тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе