Шеф на болница се направи на просяк, за да провери подчинените си

28989
Шеф на болница се направи на просяк, за да провери подчинените си
Снимка: Thinkstock

Иновативен и много ефективен подход за проверка на качеството на работа в русенската болница е приложил директорът ѝ д-р Иван Стоянов, пише "България Днес".

Д-р Стоянов се маскирал като просяк и отишъл посред нощ до Спешното отделение. Там позвънил и обяснил на появилата се сестра, че има болки на цялата лява ръка и му е изтръпнал левият крак, мъчи го главоболие и учестено дишане. Сестрата му казала да изчака и затворила, разказват запознати с нестандартните методи на работа на д-р Стоянов.

Русенските онколози недоволни от диалога с министър Москов, продължават ежедневните протести

Служители на Комплексния онкологичен център в Русе за пореден път излязоха на протест, съобщава topnovini.bg. Те заявиха категоричната ...

Около 20 минути не се случило нищо и "просякът" звъннал пак. Сестрата пак казала да изчака и след още 20 минути, при новото позвъняване, се развикала на "просяка", че като му е казала да чака, ще чака. Тогава шефът на русенската болница се разкрил и бесен заявил: "С този инфаркт колко по-точно минути да изчакам".

Д-р Стоянов стана шеф на русенската болница само преди няколко месеца, като преди това беше началник на отделението по патология. Предишният болничен директор - д-р Владин Петров, беше освободен от поста по искане на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.

След нощната акция на д-р Стоянов е започнала вътрешна проверка в болницата и се очаква провинилите се медицински служители да бъдат наказани, като не е изключено да има и уволнени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе