Вижте новогодишните картички с подписа на Тодор Живков

16793
Вижте новогодишните картички с подписа на Тодор Живков

Поздравителни картички с подписа на Тодор Живков бяха подредени в изложба под мотото „Да ни е честита Новата година”, информира БГНЕС.

Картичките са част от най-новото дарение в Историческия музей в Русе, направено от живеещия в Полша русенец д-р Камен Рикев. Те са от колекцията, пазена през годините от бащата на дарителя, предава кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

Благотворителна изложба на коледни картички в помощ на деца с редки болетси

Национален алианс на хора с редки болести и Асоциацията на студентите по медицина  - Варна организират благотворителна коледна кам...

Новогодишните поздравителни картички в експозицията датират от 80-те години на 20 век и са подписани от висши представители на държавната власт тогава - Тодор Живков, Гриша Филипов, Станко Тодоров, Георги Йорданов, както и две картички от академици от БАН.

„Интересното при тях е, че във века на масовата комуникация тогава, когато имаме новогодишни обръщения, пощенските картички все пак съхраняват диалогичния характер на отношенията между двама души. Т.е. имаме акт на изпращане и акт на получаване“, обясни уредникът в музея Искрен Великов.

Картичките носят духа на 80-те години - те са изчистени като стилистика и като външен вид. Няма изписани други пожелания освен „Честита Нова година“, като на някои надписът е на 5-6 езика. Оформлението им е с картини или амфора, тъй като 80-те години са характерни с акцента върху културно-историческото наследство, обясни още Великов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе