Водолази търсят изчезналото в Дунав момче

4740
Водолази търсят изчезналото в Дунав момче
Снимка: БГНЕС

Момчето, което изчезна снощи във водите на река Дунав край Русе, ще бъде издирвано с водолази, предаде БГНЕС.

Близките на тийнейджъра, който е роден през 2001 г., са поискали съдействие от пожарната. Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" е уведомило Националния оперативен център на МВР, откъдето са потвърдили, че водолазите ще тръгнат за Русе.

14-годишно момче изчезна във водите на Дунав

14-годишно момче изчезна във водите на Дунав край Русе. Близо два часа тялото му бе издирвано от катера на Гранична полиция, съобщи Б...

Очаква се издирването на детето да започне в късния следобед, в района на изчезването му на Конския плаж и по поречието на реката.

Детето изчезна във водите на Дунава край Русе. Първоначално бе съобщено, че то е на 14 години, но впоследствие от полицията информираха, че то е на 13 години, родено през 2001 г. Инцидентът е станал снощи около 20 часа.

Момчето заедно с двама приятели решили да поплуват в района на Конския плаж под хотел "Рига". Къпането в реката е забранено, но забраната редовно се нарушава. Най-вероятно детето е попаднало във водовъртеж и дънна яма и водата го е погълнала.

Веднага на мястото са извикани екипи на полицията, "Спешна помощ" и Гранична полиция, които включиха катера си в издирването. Уведомени са били и рибарските лодки по реката. На мястото дойдоха и близките на детето. Майката припадна от шока и се наложи да се вика отново линейка. Издирването на тялото продължава и днес.

Преминаването по Дунав мост се е удължило с около 50 мин. заради ремонта

Средно с около 40-50 минути се удължава времето за преминаване на Дунав мост между Русе и Гюргево заради ремонта, който се извършва в...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе