Започва благоустрояването на дунавския кей в Русе с европари

5388
Започва благоустрояването на дунавския кей в Русе с европари
Снимка: БГНЕС

"По Оперативна програма "Региони в растеж" имаме около 17 млн.лв., които ще бъдат инвестирани от една страна в благоустрояването на кея в района от ЖП прелеза на Речна гара до ул. "Мостова".

Отделно от това свързваме кея с централната градска част, като рехабилитираме пешеходните зони по ул. "Славянска", "Църковна независимост", "Райко Даскалов" и "Баба Тонка", като по този начин приобщаваме кея към центъра на града". Това заяви зам.-кметът д-р Страхил Карапчански в интервю за Topnovini.bg във връзка с плановете на Община Русе за предстоящата 2016 г.

Русе е рекордьор по най-дълги и евтини велоалеи

„Русе може да се похвали с най-дългата мрежа от велоалеи – 14 км. В дунавския град цената на км от веломрежата е 80 000 лв....

Освен финансирането по ОП “Региони в растеж”, Общината има депозирани и 5 проекта по ОП “Трансгранично сътрудничество”. Там акцентът също попада върху крайбрежанта зона, като се предвижда изграждане на кейова стена и подобряване условията за корабоплаване.

Община Русе започва да обръща все повече внимание на крайбрежната зона, коментира д-р Карапчански, като крайната цел е дунавският кей да бъде приобщен към центъра на града, и русенци най-после да разполагат с един достъпен и европейски кей.

Предвиждат се и различни важни събития, чрез които да бъде популяризирана отново важността на река Дунав, като през 2016 г. Русе бе определен да домакинство най-голямото културно събитие - 4-тата Международна Дунавска конференция, която ще бъде реализирана под патронажа на кмета Пламен Стоилов.

Това ще се случи през месец юни, и ще бъде кулминациятана тържествата по повод Международния ден на река Дунав 29 юни. Също с европейско финансиране се предвижда завършване на комплекса “Доходно здание” с изграждане на модерен интерактивен музей на река Дунав и дунавската идентичност.

Русе влиза в най-бляскавия филм, подготвян за страната ни

Официално беше открит снимачният период на вероятно най-очакваният документален проект за 2016-а година – филмът по албума &bdquo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе