Извънредни дати за „Фантомът на операта“

2567
Извънредни дати за „Фантомът на операта“
Снимка: Музикален театър

След изчерпване на билетите за всичките 11 спектакъла на „Фантомът на операта“ седмици преди премиерата, са поискани правата за допълнителни спектакли. Така зрителите в България ще могат да гледат култовия мюзикъл на сцената на Националния музикален театър до края на март. Допълнителните спектакли ще се играят на следните дати:

През февруари: 14, 15, 16 от 19 ЧАСА, 17 /от 17 часа/, 21, 22, 23 от 19 часа, 24-ти /от 17 часа/

През март: 23, 24 /от 17 часа/, 27, 28, 29 и 30 МАРТ

Цели три години продължават преговорите по отстъпването на правата за постановката на сцената на Националния музикален театър. Те са дадени при възможно най-добрите условия. За това спомага и фактът, че през последните 20 години театърът създава силна традиция в поставянето на мюзикъли. На негова сцена са играни пет от най-прочутите творби на сър Уебър - „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“, „Исус Христос Суперзвезда“, „Котки“, „Евита“ и „Булевардът на залеза“.

Реализирането на „Фантомът на операта” е най-скъпата премиера на Националния музикален театър. Въпреки сериозните отстъпки, дадени от фирмата на Уебър, това са най-скъпите авторски права за мюзикъл в досегашната история на театъра. Допълнителни средства са инвестирани в мащабната сценография, озвучителната и осветителната техника, в изработването на близо 400 оригинални костюми.

„Фантомът на операта” ще е най-сложният спектакъл като декори и специални ефекти, правени досега на сцената на Националния музикален театър. Част от актьорите ще се движат по скеле, което е издигнато на височина шест метра над сцената. За мистериите и специалните ефекти в спектакъла се ползва професионалната помощ на илюзионисти и каскадьори.

Постановката в Националния музикалния театър залага на талантливия актьорски състав. В главната роля на Фантома ще се редуват младият солист на театъра Владимир Грудков и звездата от последната Евровизия Влади Михайлов. В образа на Кристин се въплъщават солистките на театъра Весела Делчева и Теменужка Трифонова, както и победителката от „Х фактор“ Християна Лоизу като гост-звезда.

Раул се изпълнява от младите солисти Денко Проданов и Александър Панайотов. В другата водеща роля на капризната примадона Карлота гледаме Катерина Тупарова и Зорница Дамянова. Като Мадам Жири се редуват солистките: Калина Ангелова, Людмила Козарева и Деница Шопова. Ролите на Фирмен и Андре - двамата търговци и настоящи собственици на Парижката опера - се изпълняват от доайените на Музикалния театър Христо Сарафов и Николай Борисов. Те се редуват в тези роли с Тодор Велков /Фирмен/ и Румен Григоров /Андре/. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов.

Режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов. Гост-сценограф е проф. Миодраг Табачки от Сърбия. Художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова. Хореограф – Татяна Янева. Хормайстор и втори диригент – Людмил Горчев

Спектакълът се играе на български език. Автор на превода е Виктор Макаров.

След повече от 33 години на над 166 сцени по света, 140 милиона зрители и над 70 престижни награди, "Фантомът на операта" ще покори сърцата и на взискателната българска публика.

Фантомът на операта е наблизо!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Над 30 артисти и експерти в изкуствата и екологията обменят опит по програма RE-IMAGINE Green Residency

Репетициите на "Бебе на борда" започнаха в Народния театър

"Фантомът на операта" пристигна с Боинг 747 в София (ВИДЕО)

Дълги аплодисменти за Емил Марков и Керана на премиерата на "Всяка първа сряда" (СНИМКИ)

Концерт на Васил Найденов открива Sofia Summer Fest 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена