X
 
 

Лицемерието загрози първия учебен ден

10954 5
Лицемерието загрози първия учебен ден
Снимка: Actualno.com/ Румен Скрински
Тази година 15 септември се превърна наистина в празник. Времето беше хубаво, за настроението допринесе и фактът, че беше петък - все пак на следващия ден все още децата не са наистина на училище. Въобще - идилия!

И насред цялата тази идилия в куп училища в цялата страна цъфнаха и куп политици, най-вече депутати - от целия политически спектър! На снимки със засмени и радостни деца и в пиари, пълни с клиширани думи за важността на образованието.

Борисов поздрави учители и ученици за 15 септември

Честит първи учебен ден на всички учители, ученици и родители. Бъдете живи и здрави. Пожелавам Ви учебната година да бъде успешна и пол...

Да оставим настрани факта, че политици се снимат с малолетни и непълнолетни и доколко законно е това т.е. дали родителите са дали разрешение. Все пак по тази линия може да се мине по буквата, че събитието е обществено. По-интересно защо така изведнъж депутатите ни, на мнозина от които имената им ги знаят само най-близките им и така ще си остане, решиха "да метнат и те раниците на гърба си".

От няколко десетки имейла с пиар съобщения за този и онзи депутат и политик, повтарящ как "науката е слънце", не прочетох нито един, в който например да пише, че въпросният народен представител е дарил нещо на училището, на което гостува - или поне да е боядисал някоя стена в някоя класна стая, да е поправил някой чин или пейка! Видях само един, в който се посочваше, че въпросният депутат-гост е "приеман като най-добър приятел, който работи за съхраняването и популяризирането на единствената паралелка за планински водачи в страната" (точен цитат). Няма да питам как точно работи и с какво допринася, дано да не е "работа" само в текстовете на пиар съобщения.

Може би в случая съм прекалено критичен, но няма как да не обърна внимание, че точно хората, заради които цялата държава, включително и образованието ни са на кота нула, пак се мъчат да се набутат и да ги поогрее някой прожектор покрай поредното от малкото тържествени за нацията събития. Нека първо свършат някаква истинска работа точно за образованието, което със здравеопазването е най-важният стълб на обществото ни, и тогава да си позволяват да говорят как то е най-важно. В техните очи не е - ако беше, и добра нормативна база щеше да има, и бюджетната картина щеше да е различна, и недостиг на учители нямаше да има, да не говорим за постоянно намаляващия брой училища, просто защото и децата стават все по-малко. Докато няма дела и резултати, думи не ни трябват, неуважаеми политици!

Автор: Ивайло Ачев

Преди първия учебен ден - ГЕРБ изброява какво прави, БСП критикува, ДПС иска различни учители

Ден преди първия учебен ден за 2017 година, партиите в парламента обърнаха внимание на образованието. В своите политически декларации т...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Тв Европа, купена от Пеевски..тоя сайт сега чекнах в регистъра и изскочи комунето Мартин Захариев... Навсякъде са... няма една медиа, където да не са се набутали... Че и такситата Йелоу333, с които пътувах..и те купени от Пеевски... НЯМА ОТЪРВАНЕ...
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Ачев, и ти си една мома в червена фуста, еша ти няма. Кажи нещо за БСП-то, няколко харни думи за другарите и помощниците им с ислямска вяра от ДПС. Нали се гласят отново да ни яхнат. Изтъркаха им се обувките, овехтяха им костюмите, демодираха се скъпите им часовници- бързат да се докопат до държавната хазна. Кажи някои предимства за тях, освен че хората ги смятат за крадци и мошеници!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Поредното типично за Ивайло Ачев обругаване на всички и всичко в България. Ако му се възложи конкретна задача той не е в състояние да я изпълни, защото е лош човек с вманиачено его. Да върви по дяволите! Ачев е журналистически тумор в снагата на родната България!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Г-н Ачев, статиите ви определено са антибългарски. Все повече задълбавате към дъното.Писанията ви вече не са на журналист, а на добре нагушен руско-турски трол. Засрамете се!
  : 7 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Ачев верен на себе си манипулира ли манипулира... Щом се касае за Борисов ще върти, ще сучи и винаги ще го оплюва за неправилни и преднамерени решения и действия. За проявени досущ еднакви решения и действия на БСП и ДПС червеният журналист и дума не обелва. Приказките му са бутафорни- партията на Борисов трябвало през двегодишния период да оправи Изборния кодекс съобразно новия начин на избори, виж още ›› пожелан на референдум през ноември тази година след изтеклия двегодишен период. Важното е Ачев да плюе всекиго и всичко извън БСП и ДПС и да получава тролското си възнаграждение от Позитано 20. Какви журналисти е раждала, раждала ражда и сега българската компартия БСП, превърнала се в жалък филиал към руско-турската по-силна партия ДПС!
  : 7 !