А1 стартира продажбите на новия Nokia 4.2

4007
А1 стартира продажбите на новия Nokia 4.2
Снимка: A1.bg

Nokia 4.2 – най-новият смартфон на финландския технологичен гигант, вече е наличен в търговската мрежа на А1. Моделът може да бъде закупен за 5,50 лева на месец или за 89,99 лв. в брой с план A1 One Unlimited 5XL.

Следвайки традициите и модерното виждане на компанията, Nokia 4.2 съчетава в своя дизайн изваяно стъкло на предния и задния панел, рамка от олекотен метал от вътрешната и поликарбонатна рамка от външната страна. По този начин се постига изчистен и елегантен дизайн с дебелина на профила от 8.4 мм, правейки го удобен за държане и управление с една ръка. Моделът се предлага в два цвята – черно и перлено розово.

На задния панел на смартфона се намира сензорът за пръстови отпечатъци. Той е разположен под двойната камера и светкавицата на Nokia 4.2. Основната камера на устройството е с 13 MP и отвор на блендата от f/2.2/. Втората камера служи като сензор за дълбочина от 2 MP и ще бъде оценен от любителите на смартфон фотографията при ползването на „боке” ефекта или някой от останалите режими на снимане. В горната част на 5,71-инчовия дисплей се намира пространството за селфи камерата от типа „капка”, като в нея разположен сензор с 8 MP с отвор на блендата от f/2.0

Смартфонът се отличава с два странични бутона със специални функции. От лявата страна на устройството се намира бутон, който служи за включване на приложението Google Assistant, с което Nokia 4.2 става първият смартфон в света, който има бутон изцяло посветен на виртуалния асистент. Чрез едно натискане, дори ако смартфонът е заключен, приложението се активира, като предоставя функции като навигация, слушане на музика, телефонни разговори, отговори на въпроси и други. Другият иновативен бутон се намира от дясната страна на Nokia 4.2, като освен за заключване, той служи и като индикатор за известяване при получено съобщение или пропуснато обаждане.

Nokia 4.2 комбинира осемядрен процесор от Qualcomm – Snapdragon 439, изграден с 12-нанометрова архитектура, графичен процесор Adreno 505 и 3GB оперативна памет, което в съчетание с изчистения Android 9 Pie, прави смартфона интуитивен, бърз и лесен за използване. Вградената памет е 3/32GB, но има и слот за допълнителна памет до 400MB, както и трети слот за втора SIM карта. В допълнение към хардуера е батерия с капацитет от 3000 mAh, която осигурява достатъчно заряд за сърфиране в интернет, използване на социални мрежи и камерите на устройството през целия ден с едно зареждане.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1 Bulgaria), Беларус (velcom), Хърватия (A1 Croatia), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

С поглед към бъдещето: CETIN България изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България – Сърбия

Yettel спечели престижна награда от Forbes Business Awards за зелените си политики

Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Ultra в комплект с часовник или слушалки на супер цена предлага А1

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии