А1 стартира за първи път в световен мащаб иновативното смарт приложение за рекламно съдържание A1 SmartAD

5777
А1 стартира за първи път в световен мащаб иновативното смарт приложение за рекламно съдържание A1 SmartAD
Снимка: a1.bg

- За всяко изтегляне на А1 SmartAD, телекомът ще дарява по 1 лев на Националната асоциация за приемна грижа в подкрепа на застрашените от бедност деца

- Всеки, който изтегли приложението, и гледа реклами с кауза, ще получава допълнително по 3000 MB мобилен интернет от А1

А1 разработи първото по рода си приложение с кауза – А1 SmartAD. Приложението предлага рекламно съдържание, съобразено с интересите и предпочитанията на регистриралите се клиенти. За всяко сваляне на приложението А1 ще дарява по 1 лев на Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ), която ще помогне на бедни деца да останат при своите семейства и да посещават училище.

Приложението е напълно безплатно за клиентите на А1, като им позволява да получават допълнителен интернет трафик от 3000 MB в мрежата на А1 на максимална скорост всеки месец в замяна на гледането на ограничен брой рекламно съдържание.

За да могат да се възползват от предложените бонуси, клиентите на приложението трябва да гледат определен брой рекламни клипове, като A1 SmartAD ще генерира не повече от една статична визия или видео на час. Клиповете ще са с дължина до 8 секунди, ще се визуализират без звук, а приложението не пречи по никакъв начин на нормалната употреба на смартфона.

„С A1 SmartAD правим поредна крачка в дългогодишното си партньорство с НАПГ. Вярвам, че с иновациите, които движат нашия бизнес, ще помогнем на бъдещето на България – децата – да имат по-добър живот и да получат образованието, което заслужават. Радвам се, че това е кауза, която въвлича и нашите клиенти и съм убедена, че с тяхната ангажираност ще направим нещо наистина полезно за обществото”, сподели Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” на А1.

Приложението А1 SmartAD

Приложението включва рекламно, образователно, социално и забавно съдържание, което е видимо на дисплея на смарт устройства при входящо и изходящо повикване, след приключване на разговор и при отключване на смартфон устройството. Информацията достига до потребителите чрез Wi-Fi връзка или през мобилната мрежа на A1, като процесът е изцяло автоматизиран. Рекламното съдържание не се таксува по никакъв начин, като клиентите на услугата могат във всеки момент да го пропуснат.

Компании със съмнителен произход изпращат фалшиви sms-и до клиенти на A1 с цел измама

В последните дни се наблюдава наличие на съмнителни sms-и в мрежата на A1. Съобщенията се изпращат до клиенти на А1 от компании с неясе...

A1 SmartAd може да се изтегли и инсталира от Google Play Store. Към момента приложението се поддържа от смартфони и таблети с операционна система Android, версия 6.0 или по-нова.

A1 и НАПГ

Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) е българска неправителствена организация, създадена от приемни родители от страната. Асоциацията обединява усилията на приемните родители, неправителствени организации и партньори за намаляването на броя на изоставените деца, както и за осигуряването на истинско детство за деца в риск от изоставяне или живот в социални домове. А1 България е дългогодишен партньор на асоциацията. От началото на партньорството си с неправителствената организация до момента компанията е инвестирала под различни форми на финансиране над 300 000 лева за приемната грижа у нас. Телекомът подпомага провеждането на ежегоден национален лагер за приемни деца, осигурява образователни пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи. През последните години бяха организирани специални вечери за абитуриентите от приемни семейства.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1 Bulgaria), Беларус (velcom), Хърватия (A1 Croatia), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

България в Топ 3 в ЕС по най-висока добавена стойност в ИКТ сектора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии