Американка осъди Microsoft заради обновен Windows

4894
Американка осъди Microsoft заради обновен Windows
Снимка: Getty Images

Жителката на Калифорния Гери Голдщайн осъди Microsoft за 10 хил. долара. Причината за иска е автоматичното обновяване на операционната система на компютъра на жената с Windows 10, след което устройството започнало да работи с грешки, съобщи The Inquirer.

Голдщайт обяснила, че компютърът ѝ започнал да се обновява автоматично без нейното разрешение. „Никога не съм чувала за Windows 10. Никой не ме е питал трябва ли ми обновяване“, оплакала се американката.

Microsoft купува социалната мрежа LinkedIn

Технологичната компания Microsoft се е споразумяла за придобиването на онлайн платформата за търсене и установяване на делови контакт...

Обновяването не протекло както трябва и устройството, на което станала операционната система Windows 7 започнало да работи много по-бавно. Жената заявила още, че понякога компютърът ѝ дори не може да се включи с дни.

От техническата поддръжка на Microsoft не могли да ѝ помогнат затова тя се обърнала към съда. Голдщайн решила да се бори за компенсация на средствата, които би могла да спечели ако компютърът ѝ работеше без грешка, как то и стойността на самото устройство.

Представители на Microsoft са заявили, че не виждат вината си в случая, но са платили компенсация. Те преценили, че това ще излезе по-евтино ако продължат да се съдят с жената.

Потребители в мрежата не веднъж се оплакваха от настойчивостта, с която им се предлага да обновят операционната система с Windows 10. Мнозина отбелязват, че съобщенията излизат в най-неподходящия момент.

Facebook и Microsoft партньори в проект за прокарване на невероятно дълъг кабел

Американските технологични гиганти Facebook и Microsoft са обединили усилията си, за да реализират един необичаен проект - те планират ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии