Автомобилите на Google ще се учат да нарушават правилата

5828
Автомобилите на Google ще се учат да нарушават правилата

Google ще се постарае да "очовечи" своите безпилотни автомобили. Както съобщава The Telegraph, компанията възнамерява да внесе изменения в техния алгоритъм за управление.

Това ще бъде направено, за да се приближи поведението им към поведението на автомобилите, управлявани от човек.

Google и НАСА купуват мощен квантов компютър

Компаниите Google, НАСА, както и USRA (Universities Space Research Association) сключиха договор с компанията D-Wave Systems за покупка...

Аналитиците на компанията отбелязват, че сегашният прототип "шофира" прекалено примерно, което повече е недостатък, отколкото преимущество. Това може да стане причина за катастрофа с участието на обичайни транспортни средства, зад волана на които се намират хора.

В момента например безпилотните автомобили на Google с цел безопасност спират доста по-рано, отколкото очакват другите участници в движението. Освен това те задължително спират на пешеходна пътека, ако на тротоара около нея стои пешеходец, и продължават чак след като човекът напусне близката до зебрата територия. Такова поведение предизвиква негодувание от страна на другите шофьори.

Все още не е ясно какви изменения в алгоритъма за управление ще направи Google и дали автомобилът на компанията ще стане по-смел на пътя. Сега Google възнамерява да разучи по-внимателно стила на шофиране на американците. След това въз основа на получените данни специалистите ще разработят оптимална концепция за управление на безпилотната кола.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии