Българска организация за авторски права стъпи в Google Play Music

60118
Българска организация за авторски права стъпи в Google Play Music

Google Play Music и българската организация за колективно управление на авторски права в музиката – "Музикаутор", сключиха договор, благодарение на който българските и международни творци – композитори, автори на текст и на аранжимент, ще генерират приходи от дигиталната музикална платформа в България. Това съобщиха от "Музикаутор".

Услугата Google Play Music позволява безплатно съхранение на до 20 000 песни от личната библиотека на потребителите в облака, които те могат да слушат онлайн и офлайн както на компютър, така и на всяко устройство с Android или iOS. Клиентите на музикалния магазин ще могат да закупуват музика през мрежата или от своите Android устройства, като закупените песни и албуми ще бъдат незабавно достъпни и също ще могат да се съхраняват в облака. 

ЕАЗИПА тръгна да съди Музикаутор, Профон и Министерството на културата

Спорът между организациите за защита на авторските права ЕАЗИПА (Европейска агенция за защита на изпълнителските, продуцентските и авто...

Google Play Music предлага и абонамент за стрийминг музикална услуга, наречена All Access, която дава достъп до повече от 25 милиона песни от целия свят. Потребителите могат да ползват услугата безплатно 30 дни, след това срещу месечна такса на стойност 7,99 лв., а след 7 януари 2015 г. - 8,99 лв.  Всеки може да създава плейлисти и собствени радио станции и да ги слуша от телефона, таблета или компютъра си, както и офлайн от всяко Android или iOS устройство.

„Изключително доволни сме, че добавихме Музикаутор към нашето семейство от партньорски дружества на авторите, докато проправяхме пътя за стартирането на Google Play Music в България. С нетърпение очакваме да работим с Музикаутор, както и с останалите авторски сдружения, които участваха в стартирането ни на 10 нови пазара, за да предоставим на потребителите решение за легалното ползване на музика в дигиталния свят, което в същото време позволява на творците да бъдат възнаградени за техните произведения", коментира Виктория Кампоамор, ръководител партньорства издатели и дружества на Google Play за Европа, Близкия изток и Африка.

„Google Play e поредната голяма дигитална платформа, която стартира в България. Тя дава на потребителите още една възможност за легален достъп до музикално съдържание. Постигането на споразумение с Google Play е важна стъпка за нас, защото създава още един източник на приход за авторите“, коментира изпълнителният директор на "Музикаутор" Иван Димитров.

Миналата седмица от Google анонсираха, че освен в България музикалната услуга стартира в нови 12 европейски държави - Беларус, Босна и Херцеговина, Хърватия, Кипър, Естония, Ирландия, Латвия, Литва, Македония, Малта , Румъния и Словения, с което общият брой на държавите, в които e достъпна Google Play Music, се увеличава на 58.

Клисарова откри проблема с учебниците - авторските права пречели на МОН

Това, че сега има четири буквара не направи децата по-грамотни. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисаро...

По данни на IFPI, Google Play Music е най-бързо развиващата се абонаментна музикална услуга за 2013 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии