Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

CANON представи новото попълнение в семейството на EOS 5D

14 септември 2016, 15:29 часа • 2043 прочитания

Canon представя за първи път в България най-новото попълнение към семейството професионални фотоапарати – EOS 5D Mark IV. Моделът беше показан на специално събитие, заедно с богат набор от професионална фото и видео техника. Гостите имаха възможността да уловят спиращи дъха моменти от атрактивно моторно шоу с много динамика.

В презентационната част на събитието един от най – известните и уважавани фотографи у нас Темелко Темелков представи EOS 5D Mark IV и сподели първите си впечатления от апарата. На 4К проектора на Canon XEED4K500ST бе прожектирано специално 4К видео с детайлно изображение, предаващо работната атмосфера от първата фотосесия в България с новата камера. Фотоапаратът EOS 5D Mark IV е предназначен за фотографи, които се стремят да уловят перфектната снимка и имат внимание към детайла. Техническите му характеристики го правят добър на достатъчно високо и професионално ниво, така че да бъде запечатан всеки един момент в своята динамика. По този начин апаратът дава възможност на професионалистите и любителите успешно да разказват истории със снимки, които си заслужава да бъдат споделени.

 

Фотоапаратът е наследник на EOS 5D Mark ІІІ, който винаги се е радвал на висока удовлетвореност от страна на фотографите любители и професионалисти. Със своя подобрен алгоритъм за обработка на шума, новият продукт още повече изостря заснемането при слаба светлина и е идеална за фотожурналисти, които се стремят да уловят истории, без значение пред какви светлинни условия са изправени.

 

Събитието посетиха много любители и професионални фотографи, които имаха желание да тестват висококачествените продукти на един от лидерите в производството на фотографска техника – Canon. Медии, блогъри, професионални и любители фотографи се насладиха на уникално мотор шоу с участието на едни от най-добрите каскадьори с мотори в България – Еxtreme attack. По време на каскадите, професионалистите и любителите фотографи тестваха EOS 5D Mark IV и имаха възможността да се уверят в качествата на множество други професионални фото и видео камери и обективи на Canon. Сред тях са флагмана на компанията EOS-1D X Mark II, предшественика на EOS 5D Mark IV – EOS 5D Mark III, революционните EOS 5DS и EOS 5DS R, славещи се с огромната си резолюция, прoфесионалните кино камери EOS C100 Mark II и EOS C300 Mark II, както и множество професионални фото и видео обективи от 8 до 800мм.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес