Деветокласници организират най-големият турнир Starcraft II на Балканите

94885
Деветокласници организират най-големият турнир Starcraft II на Балканите
Снимка: Интернет

The Vorpal Bulgar Challenge е с общ награден фон €5000 ще се проведе на 19- 20 октомври в столицат.

Благодарение на двама амбициозни деветокласници, България излиза на европейската карта на електронни спортове с най-големият турнир по Starcraft II на Балканите!

Видеоигрите подобряват менталното здраве

Около 100 души над 50 години, които са били наблюдавани от учените от Университета в Айова, са показали признаци на подобрение на мис...

Филип Пенчев и Петър Пешев са запалени геймъри, убедени в уменията, които електронните спортове развиват- бързи реакции, разрешаване на конфликти, мултитаскинг и др. Идеята да организират турнир по най-популярната стратегическа игра Starcraft II е на Филип, но Петър се присъединява към екипа от самото начало. И двамата вярват, че е крайно време в България да се проведе състезание, което да отговаря на международни критерии. Реализацията на проекта им отнема няколко месеца, през които след училищните занятия Филип и Петър проучват добри практики от най-големите световни турнири по електронни спортове като MLG, GomTV, Red Bull, ESL и Dreamhack. За да е всичко по учебник, двамата деветокласници основават и своя компания за електронни спортове- Vorpal e-Sports.

Младите предприемачи ентусиазирано споделят, че сред потвърдилите участници в The Vorpal Bulgar Challenge има двама топ европейски играча - Samuli Sihvonen, (Финландия) и Antoine Stievenart (Франция) , както и двама от най-добрите българи - Данаил Лазаров и Ваклин Петков.

Най-добрият български коментатор Константин “NoThx” Кънев ще коментира за първи път Offline събитие на английски. С него ще направи своя дебют на Балканите един от най-добрите  европейски коментатори Йоан “ТоD” Мерло (Франция). Обзървърът ще е FunKa, известен с работата си по WCS Европа.

The Vorpal Bulgar Challenge ще се проведе на 19 и 20 октомври в София, Мall Paradise Center в залата Boulderland (ниво +3). Общият награден форм е €5000, а отворените квалификации за участници ще се проведат онлайн, на 12- 13 октомври.

Мъж прекара 6 години пред компютър в интернет кафе

Китаец, пристрастен към компютърните игри, твърди, че е прекарал цели шест години пред един и същи екран в интернет кафене. Ли плаща п...

 Вход свободен за 19 и 20 октомври 2013 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии