Хиперзвуков самолет със скорост 7000 км/ч

19855
Хиперзвуков самолет със скорост 7000 км/ч

Ръководителят на американската корпорация Lockheed Martin Мерилин Хюсън обяви, че работата над хиперзвуковия военен самолет HTV-3X върви с пълна пара.

Разработката на ултрасъвременния хиперзвуков самолет HTV-3X (Hypersonic Test Vehicle) е започнала още в началото на XXI век, но през 2008 година проектът е бил замразен поради финансовата криза.

Хиперзвук: От Ню Йорк до Лондон за час

След осем години САЩ планират да въведат в употреба многоцелеви хиперзвуков самолет, който ще стига от Ню Йорк до Лондон за един час. ...

Поръчител се явява Агенцията за перспективни отбранителни проекти (DARPA) на отбранителното министерство на САЩ, която в рамките на проекта Falcon разчита да създаде изтребител бомбардировач, способен да нанася авиоудари във всяка точка по света в рамките на час.

Сега компанията Lockheed Martin отново се е върнала към работата над прототипа на самолета, който трябва да е способен да развива скорост над 6 Маха (около 7000 км/ч).

Причината за възобновяването на работата над проекта след осем години според Хюсън е фактът, че инженерите най-после са успели да постигнат приемлива стойност на разработката на HTV-3X.

Както се очаква, разработката, сглобяването и изпитателният полет на прототипа на хиперзвуковия самолет ще струват на Lockheed Martin не повече от 1 милиард долара.

НАСА поръча тих свръхзвуков самолет (ВИДЕО)

Инженерите от компанията Lockheed Martin ще проектират за НАСА тих свръхзвуков пътнически самолет. Новият авиолайнер трябва да отърве н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com