Как ще изглежда потребителят на смартфон след хиляда години

6550
Как ще изглежда потребителят на смартфон след хиляда години
Снимка: Toll Free Forwarding

Прегърбена стойка със свита ръка, на която се виждат „текстови нокти“ – така учените виждат хората от бъдещето. Една от американските компании е представила Минди – визуализация на еволюцията, създадена с помощта на изкуствен интелект.

Специалистите от TollFree Forwarding представят как ще изглеждат хората към следващия милениум – 3000 година. Те са нарекли своята 3D визуализация Минди. Наистина страшна жена. Според изследователите тялото на човека ще се промени поради постоянното използване на джаджи.

Снимки: TollFree Forwarding

Човешкият скелет ще претърпи метаморфоза. Поради постоянното напрежение на мускулите на врата ще бъде все по-трудно да поддържат главата. Ще се появи гърбица, шията ще стане по-дебела. Доминиращата ръка (за повечето хора това е дясната) ще бъде сгъната на 90 градуса в лакътя. На ръката ще се оформят „текстови нокти“. Така учените наричат позицията на пръстите, стискащи смартфона и наподобяващи лапата на хищно животно.

Черепът на хората от бъдещето ще бъде по-дебел, за да предпазва мозъка от лъчението, но те няма да станат по-умни – по-скоро обратното. Експертите смятат, че поради постоянното излагане на радиочестотно лъчение, човешкият мозък ще „изсъхне“ с течение на времето – ще намали обема си. Това ще намали скоростта на реакциите, ще наруши паметта и способността за запаметяване.

Освен това хората ще развият още един клепач. Той ще предпазва зрителната система от пренапрежение, причинено от блясъка на дисплеите. Възможно е лещата на окото да еволюира по такъв начин, че да блокира синята светлина. Експертите смятат още, че човекът на бъдещето ще стане по-тревожен, по-податлив на депресия, по-малко продуктивен.

През 2019 г. учените съставиха подобен портрет – моделът беше кръстен Ема. Върху нея експертите решиха да покажат важността на добрите условия на труд. Ема била създадена от изследователите след разговори с повече от 3000 офис служители за техните здравословни проблеми. Моделът има вечно прегърбена стойка, тъй като седи на бюрото си с часове всеки ден. Ема също има сухи, зачервени очи от продължителното взиране в екрана на компютъра и жълтеникава кожа от излагането на ярка изкуствена светлина в продължение на години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Новата Motorola Edge 50 Pro идва в комплект с домашна камера за видеонаблюдение Aqara Camera E1 онлайн или в магазините на А1

Кой е най-важният аспект при избора на смартфон

Проф. Силвия Илиева е сред Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии