X
 
 

Как ще изглежда светът на бъдещето

5327 3
photo of Как ще изглежда светът на бъдещето
Снимка: iStock/Guliver
"Подводни пътища и отпуск в Космоса, това са само малко от предстоящите открития, които ще бъдат нещо съвсем нормално след 50 години. Тези прогнози са отразени в доклад за бъдещето на технологиите, съобщи Daily Mail.

В него се предрича, че ключова част от нашето всекидневие ще стане масовото производство на органи с помощта на 3D принтер, импланти, които ще контролират здравето ни и самопочистващи се домове.

Битката за миналото заради бъдещето

Ние всички живеем в миналото. Родени сме на определено място и време, в определено семейство, което вярва в определени неща и споделя т...

В прогнозата си футуролозите предполагат, че към 2069 година ще съществува революционен транспорт -между Великобритания, континенталната част на Европа и други региони ще бъдат прокарани тръбни транспортни системи, по които пътниците ще се превозват във високоскоростни контейнери и пътешествието между някои страни ще продължава по-малко от час.

За намаляването на задръстванията в градските райони ще се използват летящи таксита и автобуси, а по-дългите пътувания ще се извършват с помощта на ракети, преминаващи през горните слоеве на атмосферата и с висока скорост, което ще следва времето за пътуване от Лондон и Ню Йорк за по-малко от 30 минути.

Ща се отнася до сферата на здравеопазването най-обикновено явление ще станат виртуалните компаньони и опекуни, които ще следят състоянието на здравето му в продължение на целия му живот. Те ще могат да превеждат симптомите и състоянието му на всякакъв език. 3D печата на органи ще осигури незабавната им смяна при нужда. Основният източник на белтъчини ще станат насекомите, а кухните на бъдещето ще бъдат снабдени със съдове за отглеждането им и "събиране на реколтата."

Следващите 50 години ще донесат най-големите технологични промени и иновации, които може да си представим.

Какво очаква Балканите?

Еднодневната визита на руския президент Владимир Путин в столицата на Сърбия на 17 януари тази година и преди всичко, повече от стохиля...

В рамките на доклада е била проведена и анкета сред жителите на Великобритания коя от прогнозите биха искали да видят в реалността. 63% от анкетираните са заявили, че това е самопочистващият се дом, снабден с роботизирани технологии. Следват имплантите за наблюдение на здравословното състояние и летящите таксита и автобуси.

Освен това се смята, че ще се появят и подземни небостъргачи, които ще позволят да се преживяват земетресенията, а ваканциите ще прекарваме в космически хотели, които ще се въртят около Луната, генерирайки собствена гравитация.

С помощта на виртуалната реалност ще може да участваме във филмите, които гледаме и да "усетим" филма или видеоиграта.

Светът на бъдещето през погледа на визуалните артисти може да разгледате в галерията ТУК

10 прогнози за най-важните технологични тенденции до 2025 г.

Huawei представи своя доклад "Global Industry Vision" (Глобална визия за индустрията), който включва прогнозите на компанията за развит...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • малки революци за 3 малки революци за преди 2 седмици Профил на трол?
    големи бюрократи .
  • svetyt na бydeshteto 2 svetyt na бydeshteto преди 2 седмици Профил на трол?
    си има по естесвени и разбираеми както и логически причини форма на облак . Още е далеч.
  • Октомври 1 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
    НИКОГА НЯМА ДА ИМА ВРЕМЕ тази Днешната Цивилизация да предложи това от снимката за Народите. Тази днешната Цивилизация единственото дето може да предложи и ГО предлага е ВОЙНИ , БОЛЕСТИ , НЕСПРАВЕДЛИВОСТИ , ПОКВАРА. ЕДНА НАПЪЛНО ПОТРЕБИТЕЛСКА цивилизация която НАЙ ЕСТЕСТВЕНИЯТ И ЗАВЪРШЕК Е В ЯДРЕНА СВЕТОВНА ВОЙНА.
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...