Какъв ще бъде светът след 100 години?

25493
Какъв ще бъде светът след 100 години?
Снимка: Thinkstock

Учени от университета на Уестминстър във Великобритания са публикували прогноза за развитието на технологиите в близкото столетие, пише The Independent.

В основата на прогнозата са залегнали съществуването на интернет и активното развитие на технологията за 3D печат.

Машина на времето предсказва бъдещето с точност 98%

Хората от години мечтаят да разполагат с машина на времето. Представяте ли си колко велико би било да можем да надникнем в бъдещето или...

Изследователите предричат, че през 2116 година жителите на нашата планета ще се избавят от необходимостта да готвят самостоятелно. Според футуролозите храната ще може буквално да се сваля от интернет и да се разпечатва на битов домашен 3D принтер. За най-мързеливите това ще бъде извършвано от кухненски робот. В краен случай храната може да се доставя от безпилотен апарат.

По подобен начин може да се получават и други стоки, включително мебели и дрехи. Безпилотни апарати в бъдещето ще осигуряват и обществения транспорт. Те ще превозват стоки.

Нещо обичайно ще станат подводните градове, смятат авторите на прогнозата. Те ще се строят в специални "мехури". Във връзка с това се прогнозира значителен напредък в създаването на подводни транспортни средства. Хората ще овладеят и технологии, позволяващи да се строят небостъргачи, които не само се извисяват нависоко, но и потъват на 25 етажа под земята.

Освен това футуролозите предричат и масово внедряване на "умни къщи", колонизиране на Луната и Марс и бурно развитие на туристическите космически полети.

В бъдещето няма да ядем истинско месо

Ястията от истинско месо през 2035 г. вероятно ще бъдат толкова скъпи, че да могат да си ги позволяват само богатите, твърди холандски...

"Преди сто години днешният ни начин на живот изглеждаше фантастика – казва съавторът на изследването д-р Маги Адерин. – Интернет извърши революция, като промени същината на общуването, обучението и взаимодействието със света."

Впрочем авторите на изследването отбелязват: индустрията се развива толкова бързо, че още след 10 години прогнозите вероятно ще бъдат пренаписани.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии