Подводна градина отглежда ягоди и фасул (ВИДЕО)

12415
Подводна градина отглежда ягоди и фасул (ВИДЕО)

В последните години в периода от май до септември на морското дъно край бреговете на Италия се появяват прозрачни куполи, пише Popular Science.

Тези странни конструкции представляват подводна оранжерия, разположена на дълбочина седем метра, и в нея се отглеждат растения. За разлика от нивите по земята тук няма вредители – единствените живи същества, които се вмъкват в тези подводни градини, са морски кончета, раци и понякога октоподи.

Необикновена градина край Варна

Всичко налично и излязло от употреба се използва от рибарите от селището край местността Фичоза. Със стари автомобилни гуми те са ук...

"Старая се да направя нещо ново и необичайно и да покажа на хората красотата на океана", казва изобретателят на подводните ферми Серджио Гамберини. "Надявам се да направя нещо полезно за бъдещите поколения и да вдъхновя хората за нови мечти."

Подводната оранжерия носи названието Nemo’s Garden ("Градината на Немо") и е част от голямата Миланска изложба Експо 2015, която събира участници от различни страни, обединени от работата над един общ въпрос: Как да се изхрани човечеството в бъдеще.

Гамберини и семейството му притежават компания за производство на водолазно оборудване и имат патент за дизайна на фермите си, над които продължават да се трудят неуморно. Те се надяват, че един ден технологията им, която ще позволи да се отглеждат растения при практически неизменни температури и влажност, ще стане достъпна алтернатива за тези части по света, където има малко плодородни земи.

Сега в експерименталната ферма на Гамберини се отглеждат малки реколти от босилек, фасул и ягоди.

Откриха билкова градина в столично училище

Най-сваляната българска мобилна апликация, посветена на здравословния начин на живот – „Здрави“, подари на 104-то Осн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии