X
 
 

Първият в света електрически велосипед по вода (ВИДЕО)

2526 0
Първият в света електрически велосипед по вода  (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Може никога да не се научим да ходим по вода, но сега можем да караме колело по нея.

Manta5 Hydrofoiler XE-1 има педали, електрически двигател и батерия и много прилича на е-велосипед. Но също така има крила от въглеродни влакна, наречени фолио, което позволява на цялото колело да „лети“ по водата със скорост до 20 километра в час.

„Manta5 Hydrofoiler XE-1 е първият в света велосипед Hydrofoiler“, казва Грег Джонстън, изпълнителен директор на „Manta5“.

„Използва технологията на електрическите велосипеди, за да порите повърхността. А под водата имате хидрофолио и витло, което ви дава възможност за потегляне и тяга, за да можете да „хвърчите“ върху повърхността на водата. Решихме да възпроизведем колоездене по вода."

460-ватовият електромотор се захранва от батерия, която издържа цял час каране по вода.

Компанията реши да добави електрическия двигател, за да позволи на хората да използват мотора за по-дълги разстояния, например от яхта до брега.

„През първите пет години на изследвания и разработки всичко беше ръчно. Но ние искахме да удължим времето за возене и да отворим пазара за по-широко привличане на хора", каза Джонстън.

Базираната в Нова Зеландия компания е основана през 2011 г. и представи първия си прототип на воден велосипед през 2017 г.

Около 30 мотоциклета XE-1 са продадени на първите колоездачи в Нова Зеландия и компанията се надява да направи колелото достъпно в световен мащаб през 2020 г.

В момента то се предлага за $ 7 495 долара.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)

От известно време се носят слухове, че Гери-Никол има нов мъж в живота си. Днес певицата потвърди, че е влюбена, като сподели обща снимка с приятеля...