Специалните служби на САЩ търсели терористи в обществата на интернет игрите

122031
Специалните служби на САЩ търсели терористи в обществата на интернет игрите
Снимка: Getty Images/Guliver

Американските и британските тайни служби внедрявали свои агенти във виртуалните общества на любителите на игри в мрежа, за да разпознават терористи и да вербуват потенциални агенти, съобщи електронното издание на "Гардиън", цитирано от БГНЕС.

Сайтът цитира документа на Агенцията за национална сигурност на САЩ (АНС), предаден на пресата от бившия сътрудник на ведомството Едуард Сноудън.

Агентите на американските и британски специални служби включвали свои агенти в игри като World of Warcraft и Second Life защото подозирали, че терористи и хакери може да използват виртуалните общества за да си обменят съобщения. В доклад на АНС от 2008 г. се казва, че има информации, че "терористи от "Ал Кайда" са свързани с такива онлайн ресурси като Xbox Live, Second Life, World of Warcraft и други игри в мрежа".

Сноудън дава видеоинтервю за депутатите от ЕП

По време на заседание на Комитета по гражданските свободи на Европейския парламент ще бъде показан видеозапис, на който бившият сътрудн...

"Други цели на разузнаването са китайски хакери, ирански ядрени учени, членове на организациите "Хизбула" и ХАМАС", се казва още в документа. Според авторите на доклада от АНС, подходът внедряване в интернет сайтовете за игри е перспективен, тъй като много специалисти по електронни технологии са почитатели на компютърните игри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии