ThinkPad отбеляза 25-ия си рожден ден в България

1068
ThinkPad отбеляза 25-ия си рожден ден в България
Снимка: Lenovo

На 28-и ноември на светско събитие в столичния клуб “Карусел” Lenovo отбеляза 25-годишнината на ThinkPad. Повече от 100 гости уважиха празника на легендарната марка, пренаписала толкова много пъти съвременнaта история на компютърните технологии.

Ники Кънчев, като водещ на събитието, припомни на присъстващите някои от най-значимите постижения на ThinkPad, неговата издръжливост и доказана във времето надеждност: “Само си спомнете легендарния модел 700С - с малката, но важна червена точка - тракпойнтът! Една ненадмината иновация, която улеснява навигацията и премахва необходимостта от мишка. А през 1995-а година се появява моделът 701С, който предлага разтягащата се клавиатура “Пеперуда”. Именно затова той е включен в постоянната експозиция на Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк!”. Освен че преминават редица военни тестове, моделите от тази марка всеки ден са подложени на тестовете на всеки един от нас - с кафето, което разливаме отгоре им, с ударите, които им причиняваме, когато ги изпускаме, с температурните амплитуди, които понасят тихо и безкомпромисно заедно с нас.

Проектиран от Ричард Сапер и разработен в лабораториите “Ямато” в Япония, първият ThinkPad - 700C - е представен официално на 5 октомври 1992 г. Вдъхновен от традиционните японски кутии бенто, 700C поставя началото на дълго и успешно пътешествие. Прекарва няколко месеца в Космоса, печели повече от 300 награди и се превръща в символ на успех и статус сред висшите мениджъри в целия свят.  

“Със 130 млн. продадени устройства, ThinkPad е икона за IT индустрията. Той помогна на учените и изследователите да достигнат до най-отдалечените кътчета на Земята, беше на десетки мисии в Космоса, благодарение на него много предприемачески начинания израснаха до големите бизнеси, които са днес. Вълнуващото пътешествие на ThinkPad със сигурност ще продължи и в следващите десетилетия”, каза Йовко Атанасов, мениджър на Lenovo за България и Македония в обръщението си към гостите.

Кулминацията на вечерта бе специална хореография, посредством която бяха демонстрирани нагледно част от тестовете за издръжливост - разливане на течности, тежки удари, посипване с пясък.

За Lenovo

Lenovo е $43-милиардна глобална компания, поставена в световната класация на Fortune 500. Lenovo e лидер в предоставянето на иновативни потребителски и бизнес технологии и центрове за данни. Нашето портфолио от висококачествени, сигурни продукти и услуги обхваща компютри (включително легендарните ThinkPad и YOGA марки), работни станции, сървъри, сториджи, компютърни мрежи, софтуер (включително решенията ThinkSystem и ThinkAgile) смарт телевизори и семейство от мобилни продукти като смартфони (включително марката Moto), таблети и приложения. Присъединете се към нас в LinkedIn, следете ни във Facebook и Twitter (Lenovo Bulgaria) или ни посетете на www.lenovo.com/bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

България в Топ 3 в ЕС по най-висока добавена стойност в ИКТ сектора

С поглед към бъдещето: CETIN България изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България – Сърбия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии