X
 
 

Ваучер за безплатен интернет на обществени места спечели Стара Загора

1991 0
Ваучер за безплатен интернет на обществени места спечели Стара Загора
Снимка: iStock/Guliver
Ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската комисия (ЕК) успя да спечели община Стара Загора. Тя се нареди сред успелите да се регистрират в първите 60 секунди след отварянето на портала, когато са раздадени 98 на сто от ваучерите. Със средствата от него ще се подпомогне изграждането на безплатна интернет мрежа в няколко парка в Стара Загора.

66% от българските общини ще с бъдат обхванати от инициативата на ЕК, което показва големия интерес на местните общности към нея. Осигуряването на висококачествен интернет на граждани и посетители на Европейския съюз (ЕС) на обществени места е основната мисия на инициативата WiFi4EU. 241 български общини са регистрирани, а 117 са подали кандидатури за втория етап на съревнованието.

34 български общини са отпаднали от класирането според времето на регистрация, 15 са в резервен списък, а 5 не покриват изискванията за кандидатстване, сочи информация на сайта на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Одобрените общини, които ще получат финансиране общо в размер на 945 хиляди евро, са 63. В конкурса на  ЕК ще бъдат финансирани 3400 общини от целия ЕС, Норвегия и Исландия.

Actualno.com

Етикети: