Впечатляващият Moto Z2 Play идва с 360-градусова камера (РЕВЮ)

5484
Впечатляващият Moto Z2 Play идва с 360-градусова камера (РЕВЮ)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Моторола е поредната компания, която се впуска в конкуренцията на 360-камерите, но за разлика от своите съперници, 360 приставката има някои съществени разлики и предимства. Първо, това не е тотално отделен продукт, който връзвате за телефона през порта зареждане. Напротив, това е приставка, която магнетично залепва за гърба на телефона.

В момента приставката работи на Moto Z, Moto Z Force, Moto Z Play и Moto Z2 Play (телефонът, който ние имахме удоволствието да тестваме). Ако искате да вържете приставката към Moto Z2 Force и по-старите модели, ще е нужно да направите един софтуерен ъпдейт, който телефонът ще ви препоръча сам.

Като цяло, един от най-големите плюсове на Moto Z2 PLay е възможността да го комбинирате с разнообразие от приставки. В Actualno вече ви показахме как работят проектора, JBL колонките и ултра зуум камерата.

360 приставката е тънка, но когато бъде прикрепена към телефона му придава допълнително солидност. Може да го сложите в джоба си, въпреки големия размер се събира. Но не е препоръчително, тъй като едно сядане ще е достатъчно да унищожите камерата, която стърчи над приставката.

Тъй като се зарежда от телефона, приставката няма нужда от зареждане. Да, това означава, че ще консумира повече от батерията на телефона, но положението далеч не е толкова страшно, колкото си го представяхме. С едно пълно зареждане успяхме да изкараме почти цял ден в снимки.

Тази приставка има и една много хубава хрумка - бутон на гърба, с който може да снимате. В много ситуации това е далеч по удобно от натискането на екрана.

Когато прикачите приставката, тя ще се свърже автоматично с телефона, след което може да стартирате приложението за камерата. Препоръчително е да го ползвате в портретна експозиция. След като веднъж включите камерата, бързо ще разберете как точно работи и как да я използвате.

Има три режима - един, в който може да въртите погледа на камерата с един пръст, режим с раздвоен екран, в който виждате какво снима напред и назад камерата и режим подобен на първия, в който обаче отдолу виждате пълното 360 и може да плъзгате, за да разгледате.

В дясно на екрана ще видите бутон с още три опции - професионален режим, който ви позволява да правите сериозни подобрения в качеството на снимката, ултра-широк режим (изключително интересен и в някои ситуации, дори по-полезен от 360 снимането) и класически режим на снимане. В професионалния режим може да смените ISO-то, баланса на бялото, експозицията и още глезотии.

Ултра широките снимки пък са страхотен плюс, защото за разлика от 360 снимките, имат далеч по-голяма употреба и могат да бъдат гледани безпроблемно на всички устройства.

360 снимките са страхотна глезотия, с която може да увековечите ценни моменти по неповторим начин, но може би най-готиното приложение на тази приставка е 360-градусовото видео. В статията сме приложили разнообразие от клипчета, които направихме в различни условия и може да видите качеството.

При снимането на видео обаче нямате опции за настройка, а един единствен бутон за запис и спиране. Това има значение, защото ако при снимките може да се възползвате от ситуацията и да направите корекции, за да имате по-добро изображение, с видеото не е така. Трябва да признаем обаче, че при добра светлина, качеството е много, много впечатляващо.

В заключение, признаваме, че сме впечатлени от 360-приложението и като хора, които правят новини, веднага измислихме възможности да го приложим в действие.

За още инфо разгледайте снимките и другите видеоклипове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Центърът на Ню Йорк осъмна със специален поздрав за българска марка

Интерактивна образователна инсталация на Yettel кани потребителите да научат повече за електронните отпадъци

Русия се цели по Украйна със сателитни снимки, купени от американски компании?

Над 100 представители на А1 се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир A1 Gaming Thursday

С коя компания преговаря Apple за внедряване на AI модела ѝ във функции на iPhone?

Запознайте се с Dell XPS 14: Пример за премиум лаптоп

Турският дрон "Байрактар" успешно изстреля свръхзвукова ракета (ВИДЕО)

Кой оглави класацията за най-надеждна мрежа у нас

След стъпките на САЩ да забрани TikTok: Китай ще защити интересите на компанията

Многообразие и приобщаване – това ли е новата важна тема за бизнеса?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...