Всичко, което трябва да знаете за новия iPhone 15 (СНИМКИ и ВИДЕО)

12373
Всичко, което трябва да знаете за новия iPhone 15 (СНИМКИ и ВИДЕО)
Снимка: Apple

Заедно с новите iPhone 15 и 15 Plus Apple представи и смартфоните от висок клас iPhone 15 Pro и 15 Pro Max.

В тях има много промени, като най-видимите са новите рамки от титаниева сплав, нов Action бутон на мястото на познатия слайдер за звука и още по-бърз чипсет. Моделите отново предлагат дисплеи с диагонал 6.1" и 6.7" подобно на другите модели в серията, но тази година компанията е успяла да намали още повече рамките около екрана, така че размерите на устройствата също са намалени. Новият материал за металната рамка пък обещава още по-висока здравина при намалено тегло, съобщават от Apple.

Смартфоните използват процесор A17 Pro, който е произведен по 3-нанометров процес, а според компанията осигуряват най-високата производителност в мобилно устройство и дори може да се мери с компютрите от висок клас. Добавен и графичен ускорител с нов дизайн за още по-впечатляващо изживяване за игри.

Още: Apple преминава към универсално зарядно

Чипсетът е с до 10% по-бърз процесор, два пъти по-бърз Neural Engine и до 20% по-бърз графичен ускорител. A17 Pro включва и специален AV1 декодер за по-добро потребителско преживяване при гледане на стрийминг видео при намалена консумация на енергия.

Разбира се, устройствата вече ползват USB-C порт с поддръжка на USB 3 на мястото на интерфейса Lightning. В същото време компанията предлага по-високи скорости на трансфер през USB-C – до 10Gbps, което ще улесни прехвърлянето на големи файлове като видео и RAW снимки. Портът позволява извеждане в реално време на HDR видео с резолюция до 4K.

Още: Стана ясно кои модели на iPhone 15 ще имат Dynamic Island

Новите телефони предлагат и Action бутон на мястото на познатия слайдер за звука – това е програмируем бутон, чиято функция може да се промени според предпочитанията, макар че по подразбиране е запазена старата му функция. Смартфоните разполагат със Super Retina XDR дисплеи с ProMotion и поддържат функциите always-on display и новия режим StandBy в iOS 17.

Снимки като никога досега

Камерите на iPhone 15 Pro и 15 Pro Max също са надградени. Те отново предлагат 48MP главен сензор, но потребителите вече имат достъп до нов 24MP режим за получаване на кадри с висока резолюция и повече детайли. Камерата поддържа снимане във фокусни дължини 24 mm, 28 mm и 35 mm. 

Според компанията камерата прави по-добри снимки на тъмно, а отблясъците са намалени. iPhone 15 Pro предлага 3x телефото 12MР камера, но при iPhone 15 Pro Max откриваме 5-кратно оптично приближение чрез ползване на перископен механизъм.

Портретите също са надградени и предлагат повече детайли, по-ярки цветове и по-добро представяне на тъмно. Отново е включена и 12МР ултраширока камера с автофокус, която прави и макроснимки. За селфита отново има 12МР камера с автофокус.

Още: Кога ще започне продажбата на новия iPhone 15?

По-късно през годината смартфоните ще могат да заснемат и 3D видео, което след това да се гледа в очилата Vision Pro. Устройствата съдържат и второ поколение на UWB (Ultra Wideband) чипа, който подобрява прецизността на локализиране и разширява три пъти обхвата за връзка между два смартфона с него.

Apple обещава и подобрено качество на звука при разговор, включително и през FaceTime и външни приложения. Сателитната възможност за връзка се е сдобила и с режим за пътна помощ, който ще е достъпен първо в САЩ и ще е безплатен за период от 2 години. Устройствата идват и с нов вътрешен дизайн, който улеснява ремонтирането и подмяната на задния панел.

И още:

  • iPhone 15 Pro and и iPhone 15 Pro Max ще се предлагат в цветове черен, бял, син и естествен титан. 
  • Цената на iPhone 15 Pro в САЩ стартира от 999 долара (1199 евро в Европа). Устройството е налично с 128GB, 256GB, 512GB и 1TB памет.
  • Цената на iPhone 15 Pro Max започва от 1199 долара (1449 евро), а на разположение ще са варианти с 256GB, 512GB и 1TB памет. 
  • Предварителните поръчки в над 40 страни стартират този петък.
  • Продажбите ще започнат на 22 септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Вижте най-новите смартчасовници на българския пазар: Huawei Watch 4 Pro Space Edition и Watch GT 4 41 mm Green Edition

Bosch представя специално 3D мапинг шоу на Фестивала на светлините LUNAR 2024

HUAWEI WATCH 4 Pro LTE 48mm Space Edition и WATCH GT 4 41mm Green в комплект с безжични слушалки от Yettel

Флагманите на Samsung през май идват на специални цени от А1 с отстъпка до 500 лева и план Unlimited от А1

Вижте новите носими смарт устройства на Huawei: Watch 4 Pro Space Edition и Watch Fit 3

TikTok заведе дело срещу САЩ

50% по-ниска такса за шест месеца на мобилните планове Total Unlimited до края на май

Yettel повишава киберсигурността на бизнес клиентите си с Next Generation Firewall

Удължена 5-годишна гаранция предлага А1 за смарт телевизори на лизинг с план за фиксирана услуга

Huawei Pura 70 вече е в България: Вижте как надгражда серия P

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии