Българските аниматори от студио "Змей" с ключово участие в нов сериал на Генди Тартаковски (ВИДЕО)

4576
Българските аниматори от студио "Змей" с ключово участие в нов сериал на Генди Тартаковски (ВИДЕО)
Снимка: Cartoon Network

Български аниматори участват в новия сериал "Вечните войни на еднорога" ("Unicorn: Warriors Eternal") на световноизвестния режисьор Генди Тартаковски, съобщават от анимационното студио "Змей".

В продължение на 19 месеца студио "Змей" партнира на френското студио La Cachette в работата по всичките 10 епизода от първи сезон. В това ново анимационно приключение група герои се събуждат отново, за да се бият със зловеща сила през вечността, като конфронтацията ще продължи милиони години. Когато пробуждането на нашите герои се проявява в телата на нови нищо неподозиращи домакини, те трябва да намерят начин да защитят света от преобладаващия мрак. 

Етапите, в които българските артисти са участвали, са анимация, фазиране и почистване и оцветяване, като екипът им се е състоял от повече от 40 души. Ръководството и организацията на работата, както и голяма част от анимацията, се е случвала от офиса на студио "Змей", в София, но в продукцията са се включили и служители на студиото от цял свят. Първият епизод на сериала е с официално обявена премиера в платформата за анимация Adult Swim на 4 май, а на следващия ден - по HBO Max.

Снимка: Cartoon Network

Подобно постижение е рядкост за света на българската анимация, коментират от студио "Змей".

Генди Тартаковски е роден на 17 януари 1970 г. в Москва, Русия. Американско-руският аниматор, режисьор, сценарист и продуцент вълнува света от десетилетия, създавайки продукции, които бързо се превърнаха в любими на цели поколения. Някои от класиките на Cartoon Network, разработени от Тартаковски, са "Лабораторията на Декстър", "Самурай Джак", "Първобитно" и версията от 2003 г. на "Междузвездни войни: Войните на клонираните". Той има множество награди, включително пет отличия "Еми", три награди "Ани", както и награда от анимационния фестивал в Отава и награда "Уиндзор Маккей" за цялостен принос към анимационното изкуство.

Студио "Змей" е създадено в София през 2015 г. Една от основните му цели е да подпомага развитието на анимационната индустрия в България, като работи по големи международни проекти и прилага натрупания опит в оригиналните си проекти. Студиото е създадено, за да осъществи проект "Златната ябълка" - първият анимационен сериал, базиран на български фолклор, който спечели подкрепата на голям френски продуцент и се разработва в преговори за първи сезон.

ТОП 100 анимационни филма, които трябва да гледате

Представяме ви Топ 100 на най-интересните и вълнуващи анимационни филми, които определено трябва да гледате в свободното си време. SPI...

През 2018 г. Студио "Змей" започна работа по първия си международен проект – "Аз, Елвис Риболди" – анимационен сериал, копродукция между Испания и Франция, за който екипът им създава повече от 90 минути анимация. Продукцията е излъчена в 130 страни по Cartoon Network и Disney Channel.

Разработката на втория оригинален проект на "Змей" – "Мила и Марко", започва през 2021 г. и е в процес на изграждане на партньорства.

ОЩЕ: Ето как изглежда лицето на стопанката на Том и Джери

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Панайот Панайотов като Мик Джагър с категорична победа на полуфинала в "Като две капки вода"

Камила е невинна: Истината за развода на Даяна и Чарлз

Вижте как е изглеждала Франциска Йорданова преди Dancing Stars (СНИМКИ)

Здрава Каменова с разтърсващ разказ за битката си с депресията

Катето Евро призна, че се бори с тежък порок

Теодора Духовникова разкри дали дъщерята на Румен Радев - Дарина, е талантлива актриса

Миро с огромно признание към Слави Трифонов

Наум Шопов се подлага на жесток глад, пие само вода

Познахте ли го? Това е Алек Младенов от "Ергенът" като дете (СНИМКА)

Папи Ханс избухна, развалил си отношения с Натали Трифонова заради Dancing Stars

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com