Харисън Форд със специална награда в Кан за ролята на Индиана Джоунс

2177
Харисън Форд със специална награда в Кан за ролята на Индиана Джоунс
Снимка: Getty Images

Харисън Форд играе Индиана Джоунс повече от 40 години в пет филма, а тази година на филмовия фестивал в Кан ще получи специално отличие. Изданието Variety съобщава, че фестивалът ще бъде домакин на световната премиера на "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" на 18 май. Събитието ще се случи 15 години след дебюта на "Кралството на кристалния череп" на същия форум. Характерът на специалната почит към Форд все още не е разкрит.

Кан е един от най-престижните филмови фестивали в света, като изключителното отличие в конкурса се счита за висока чест за всяка продукция. Джеймс Манголд - режисьорът на "Реликвата на съдбата", дебютира преди 28 години в Кан, а сега най-накрая се завръща като почетен гост. Харисън Форд е присъствал на безброй други прояви в Кан, тъй като всеки Индиана Джоунс е имал премиера на фестивала.

Към Форд и Джеймс Манголд потенциално ще се присъединят и останалите актьори, сред които Фийби Уолър-Бридж, Джон Рис-Дейвис, Мадс Микелсен, Тоби Джоунс, Бойд Холбрук, Итън Айсидор и Антонио Бандерас. Макар че "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" връща дългогодишната звезда, това ще бъде първото участие във франчайза без Стивън Спилбърг.

40 години по-късно: Харисън Форд отново прегърна момченцето от "Индиана Джоунс" (СНИМКА)

За тазгодишните "Оскар"-и ще се говори още дълго и това е доказателств, че най-престижните американски филмови награди все още имат сво...

Стивън Спилбърг, Джордж Лукас и Харисън Форд на премиерата на "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп" на 18 май 2008 г. в Кан, сн. Getty Images

Сътрудничеството на Харисън Форд с режисьора на "Джурасик парк" започва, след като Спилбърг помага на Джордж Лукас да разработи образа на Индиана Джоунс по време на една ваканция на Хаваите. Манголд получава благословията на Спилбърг и помощта на композитора, номиниран за "Оскар" - Джон Уилямс, който сега е на 91 години. "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" ще бъде краят на една епоха и край на една от най-великите роли в историята на киното.

Това, което знаем за следващия филм от трейлъра и различни интервюта, е, че той ще се фокусира върху Индиана като мърморещ старец, опирайки се на напредващата възраст на звездата. Бившият нацистки учен на Микелсен е злодей в сюжет, свързан с космическа надпревара, но другото се пази в тайна.

Докато посетителите на фестивала в Кан могат да видят за първи път последното превъплъщение на Харисън Форд в ролята на Индиана Джоунс, широката публика ще трябва да почака, за да види как франчайзът приключва. Филмът "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" ще излезе по кината на 30 юни, пише БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com