От 2013 г. определят "Оскарите" чрез електронно гласуване

13083
От 2013 г. определят "Оскарите" чрез електронно гласуване

Американската академия за кинематографично изкуство и наука обяви, че от 2013 година носителите на наградата "Оскар" ще бъдат определяни чрез електронно гласуване, предадоха световните агенции.

С техническата организация на електронното гласуване ще бъде натоварена компанията Everyone Counts, специализирана в областта на електронната безопасност. Сред клиентите й са Пентагонът и Министерството на правосъдието на Великобритания.

Изненадите на наградите "Оскар"

В освежаващо откритото поле на наградите "Оскар" тази година изненадите надделяват над пропуските след обявяването на номинираните. Фа...

Досега номинираните и наградените с "Оскар" се определяха чрез хартиени бюлетини, които се разпращаха по пощата. С преброяването на гласовете на всичките 5783-ма членове на американската киноакадемия се занимаваха в одиторската компания "Прайсуотърхаус Купърс".

От Американската академия за кинематографично изкуство и наука подчертаха, че въпреки прехода към електронно гласуване, с контролирането на преброяването на гласовете и в бъдеще ще се занимават специалистите на "Прайсуотърхаус Купърс".

Гласуването за "Оскар"-ите се извършва на два етапа. По време на първия на членовете на киноакадемията се предлага разширен списък, на базата на който се определят номинираните. На втория етап от номинираните те определят носителите на най-престижните отличия в света на киното.

Номинациите за тазгодишните награди "Оскар" бяха огласени на пресконференция на 24 януари. А самата 84-а церемония по обявяване на носителите на наградите ще се състои на 26 февруари в  Лос Анджелис.

"Златни нашийници" - "Оскар"-и за кучета

В Холивуд беше учреден "Оскар" за кучета, наречен "Златни нашийници", предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС. В Египетския театър в Меката ...

Церемонията ще се излъчва в 225 страни по света, сред които и в България от Би Ти Ви синема. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com