Силви Вартан: България е в сърцето ми

34392
Силви Вартан: България е в сърцето ми

Най-популярната в света изпълнителка от български произход Силви Вартан се завръща отново в София, за да представи най-новия си албум "Силви в Нашвил".

Концертът ще е на 24 април в Зала 1 на НДК и се организира от "БГ Саунд Стейдж" и "Кийн актс".

Силви Вартан: "Все пак си оставам оптимистка"

Днес, 7 април 2014 г. излиза изящният автобиографичен роман „Дума по дума“, подписан от неповторимата Силви Вартан! „...

"Животът ми ми предложи много красиви моменти и се чувствам погалена от съдбата", това заяви самата тя пред БГНЕС.

Завърнах се в България още преди 25 години, каза певицата и добави в отговор на въпрос какво вижда при всяко нейно посещение на България: Това винаги е едно много емоционално пътуване, което ме докосва по особен начин. Защото Родината ми е вътре в сърцето ми и ме топли като слънце. Българските песни съм научила от моите родители. Аз имам в репертоара си много популярна песен, посветена на българската река Марица, която аз пеех независимо, че никога не я бях виждала – шлагерът "La Maritza" е песен, напоена с печал и любов, заяви Силви Вартан. На въпроса дали е намерила надеждата във френската столица и къде я търси сега, Вартан каза, че животът й е предложил много красиви моменти и се чувства погалена от съдбата.

Певицата ще отпразнува 70-годишен юбилей през август, за любовта си към сцената тя заяви, че в своята кариера винаги се води от емоциите си и макар годините да я променят, се чувства все още много заредена да прави музика.

Преди концерта в София на 24 април предстои да излезе и втората й автобиографична книга "Дума по дума". За нея Силви каза, че всяка глава е направена като акростих. Във всяка глава съм споделила емоциите си, дала съм място на всяко нещо, което ме вълнува и е значимо за мен. Едно от първите неща там е "Б" - България, заяви Силви Вартан.

Албена Денкова: Всичко българско ми липсва

Албена Денкова е една от най-ярките звезди на спортния ни небосклон. Различна, усмихната и неповторима, световната шампионка по фигурно...

По време на предстоящия концерт в Зала 1 на НДК публиката ще чуе част от френския репертоар на Силви, адаптиран на български. За шоуто певицата каза: По време на концерта на 24 април публиката ще чуе част от песните в 40-я ми албум "Силви в Нешвил", с който се връщам към първите години на рокендрола. Подбрали сме и най-популярните ми и познати в България песни. За това турне ние пътуваме с отлични музиканти и продукцията е изключително атрактивна.

Нашвил и звукозаписното студио там ми напомня началото на моята кариера. Исках да си припомня шеметните дни, в които музиката беше целият ми живот. Това бяха епохални времена. Екзалтираната публика, нашата младост – всичко това беше един чудесен свят, към който се върнах отново, заяви още Силви Вартан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com