Скандал с "Мис България 2012"

30871
Скандал с "Мис България 2012"
Габриела Василева взе короната от Ина Манчева

От тази сутрин Габриела Василева ще е новата Мис България.

Тя изпреварва с една точка Ина Манчева, която преди няколко дни беше обявена за най-красивата българка.

Ина Манчева е Мис България 2012

Любимката на зрителите Ина Манчева беше избрана за Мис България 2012 на живо в ефира на TV7, съобщиха от пресофиса на телевизията. Сле...

Това обявиха Стойчо Керев, председател на журито в конкурса и Емил Кошлуков, един от организаторите на конкурса чрез партньорите на TV7 от No Frame Media. Хакерска атака е причина за драматичния обрат в гласуването. Ина Манчева е спечелила гласът на публиката, който носи три точки, но проверка на организаторите показва, че вотът по интернет е бил манипулиран.

Това е много грозна постъпка спрямо тези красиви момичета. Ние заставаме изцяло зад тях, коментира Стойчо Керев. За нас е изключително важно всичко да е прозрачно. Бяха преодолени защитите в сървъра в интернет. Благодарение на гласуването на публиката тази година първа стана Ина Манчева. Това е станало със заразяване на компютрите. Имаше гласуване от Бангладеш, Пакистан и други държави от Азия. Затова решихме да касираме този вот, обясни Емил Кошлуков.

Той призна грешката на организаторите и каза, че от следващата година гласуването на публиката ще спира два дни преди финала, за да има време да се проверят гласовете.

Това накърни достойнството ми. Това обаче ме направи по-мъдра, защото този конкурс трябва да е честен. Пожелавам успех на Габриела на световния конкурс. Чувствам се обидена, защото това трябваше да се провери по-рано, бяха първите думи на Ина Манчева след като разбра за промяната в класирането.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com