Акция "Зима" тръгва в Шумен

10900
Акция "Зима" тръгва в Шумен
Снимка: БГНЕС

През месец ноември на територията на страната и Област Шумен ще се проведе традиционната акция „Зима“, в рамките на която ще се проведат кампания „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на пътни превозни средства (ППС); и кампания „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя“, насочена към пешеходците.

В периода 03. 11. – 16. 11. 2014 г. ще бъде извършен оглед на състоянието на пътните настилки, вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия (ПТП) на територията на Област Шумен, като при необходимост ще се изготвят предписания до стопаните на пътя.

Екарисажът в Шумен преустанови работа

На този етап екарисажът в Шумен е преустановил работа. Информацията съобщи управителят на заведението за преработка на животински трупо...

През периода 03. 11. – 16. 11. 2014 г. дейността на службите за контрол и на служителите с правомощия за работа по Закона за движението по пътищата ще бъде насочена към превенция и предоставяне на практически препоръки за: безопасно шофиране при зимни условия; оборудване на автомобилите с аптечка, обезопасителен триъгълник; пожарогасител и светлооотразителна жилетка, както и с други средства за безопасно пътуване през зимата – подходящи за сезона гуми, вериги за сняг, замяна в миещото устройство на водата с незамръзващ препарат, изправност на отоплителната система; преглед на светлинните източници и светлоотразителната сигнализация на превозното средство и др.

Превантивните мерки ще се насочат и към водачите на велосипеди, превозни средства с животинска тяга и селскостопанска техника. На велосипедистите ще се обръща внимание за задължението за използване на светлоотразителна жилетка при управлението на ППС извън населените места, през тъмната част на денонощието и при намалена видимост.

От 17 до 30 неомври включително е планирано да се проведат специализирани полицейски операции, в т. ч. и по метода „Широкообхватен контрол“, насочени към контрол над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи. Специализираните полицейски операции да се извършват на подходящи места край пътя, като се създаде организация на място да се извършват проверки с уредите за регулиране на фаровете. При необходимост за работа с уредите в проверките да се включат служители от структурните звена по регистрация на моторни превозни средства (МПС).

През седмицата ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване от водачите предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. При установяване на нарушения ще бъдат налагани ефективни санкции

Безработицата в Шумен бележи минимален спад през септември

Равнището на безработица в Шуменска област през септември е 16.8% или 12 777 души. Броят им е със 119 лица по-малко от август, съобщава...

Ще бъде съществяван превантивен контрол над пешеходци, които показват явно намерение да пресекат неправилно, като полицейските органи отправят предупреждения по законоустановените начини и чрез указване на правилното поведение. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието (при сумрак или на неосветени или слабо осветени участъци), движещи се неправилно особено извън населените места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен