X
 
 

Жители на шуменски квартали излязоха на протест срещу винетките

718 0
photo of Жители на шуменски квартали излязоха на протест срещу винетките
Снимка: БГНЕС
Жители на шуменски квартали излязоха на протест срещу винетките. Те отказват да плащат за преминаването по републикански път, по който стигат до града.

Изискването за винетка засяга стотици шофьори от кварталите „Мътница” и „Макак”. Те са граждани на Шумен, но за да стигнат до града, пътуват и по републикански път, съобщи bTV.

Двама младежи са с опасност за живота след катастрофа

Двама младежи са с опасност за живота след катастрофа край шуменското село Дибич, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Пътното произш...

„Аз съм на работа, редовно отивам и се връщам с колата. Досега не са ми искали винетка”, заявиДимитър Димитров живее в квартал „Макак”, но работи в Шумен. Квартал „Макак” се намира на около 2 километра от Шумен, но пътят между тях е републикански.

Общината също иска винетката да отпадне. „Това е една част от Шумен. Ще настояваме в най-кратък срок проблемът да се реши”, коментира кметът на града Любомир Христов.

От пътната агенция обясниха, че преди да се предприемат действия за отмяна на винетките или промяна на собствеността на пътя в общинска, трябва да има такова решение на Общинския съвет. Той ще разгледа въпроса в края на месеца.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално