Над 200 млн. лв. са договорени по европрограмите в Шуменско

9083
Над 200 млн. лв. са договорени по европрограмите в Шуменско

Над 200 млн.лв. са договорени по оперативните програми в Шуменско през първия програмен период 2007-2013 г. Информацията съобщи на БТА управителят на Областния информационен център /ОИЦ/ Галина Минчева след откриването на изложба под надслов "Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020".

Пред сградата на театъра в Шумен фотоси показват успешно реализирани проекти от първия програмен период. Представени са над 40 проекта на десетте общини от област Шумен.

Цанова очаква до края на октомври да бъдат възстановени плащанията по европрограмите

Това, което свършихме до момента мисля, че е доста положително. Днес изпращаме финалните одитни доклади към Европейската комисия. Новин...

През програмния период 2007-2013 г. в региона са сключени над 180 договора. Най-много са проектите по Оперативна програма "Регионално развитие", чрез която са реализирани големи местни инфраструктурни проекти. Сред тях са проектите за създаване на високотехнологичен лъчетерапевтичен център в шуменския онкодеспансер /за около 6,5 млн.лв./ и за модернизация на образователната инфраструктура в община Шумен /за близо 4 млн.лв./, включващ 16 детски градини и три училища.

Най-много средства са договорени за проекта "Интегриран воден цикъл за град Шумен, втори етап /близо 76 млн.лв./, финансиран по Оперативна програма "Околна среда", допълни Минчева.

По думите й общинските администрации в областта имат успешно договорени средства по оперативните програми "Административен капацитет" и "Развитие на човешките ресурси". В резултат през новия програмен период ще могат да използват вече натрупания опит за реализацията на проекти и по седете оперативни програми.

Изложбата, която има за цел да популяризира реализираните досега местни проекти с европейско финансиране, и да представи възможностите за кандидатстване по оперативните програми през новия програмен период, ще бъде представена във всички градове в областта, съобщи още Минчева.

Шумен се включва в Европейската седмица на програмирането

Шумен е единствения град в Североизточна България, който се включва в Европейската седмица на програмирането. Тя се провежда от 11 до 1...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен