Няма опасност екарисажът в Шумен да спре работа тази седмица

9414
Няма опасност екарисажът в Шумен да спре работа тази седмица
Снимка: БГНЕС

До края на седмицата няма опасност шуменският екарисаж да спре работа. Информацията съобщи управителят на дружеството Мирослав Александров.

„Очакваме държавата да ни изплати поне част от дължимото”, заяви той. Задълженията към екарисажа в Шумен са близо 3 млн. лв. за дейността по трупосъбиране и обезвреждане, информира Радио Шумен.

Стани актуалните очи и уши на Шумен

Станете част от нашия екип и покажете своя поглед към любимия Шумен. Ако обичате да снимате, пишете новини или имате интересна история,...

„Продължава извозването на умрели от „син език” животни, като в Североизточна България вече почти няма. В момента усилията ни са насочени към Кюстендилско”, каза още Александров.

Със заповед на председателя на Българската агенция по безопасност на храните в края на август бе разпоредено да се организират временни трупосъбирателни площадки във всяко населено място.

Разпореждането бе дискутирано на извънредно заседание на Общинската епизоотична комисия в Шумен, проведено на 28 август. При последвалото обсъждане беше устанвоено, че при спазването на всички необходими процедури, самото строителство на площадките ще може да се извърши в края на тази и първата половина на следващата година.

"Въпреки това, тъй като не може да се даде гаранция, че в бъдеще няма да има други подобни ситуации община Шумен ще завърши подготовката на необходимите проекти", заяви в началото на септември кметът Красимир Костов.

Населението на община Шумен се е стопило с 522 души за година

За една година населението на община Шумен е намаляло с 522 души. Това представлява спад с 0,6%, при средно за страната 0,5%. Към 1 ян...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен