Пороен дъжд се изля в Шумен, наводнени са жилища и магазини

4487
Пороен дъжд се изля в Шумен, наводнени са жилища и магазини
Снимка: Gettyimages

Проливен дъжд, придружен с градушка и силни пориви на вятъра, заля Шумен снощи, информира "Дарик нюз". В продължение на 120 минути над града се изсипаха 42 л/кв.м.

Порои заляха целия град. Наводнени са сградите на болницата и онкоцентъра, магазини по бул. „Симеон Велики", избени помещения на жилища. По кръстовищата и улиците има нанесени инертни материали и на места са непроходими. От наносите отводнителните шахти са задръстени. Пострадали са и обектите по водния цикъл.

Порой наводни Русе

Пороен дъжд се изля тази нощ над Русе и потопи града под вода. На много места водата е била над половин метър. За около час и половин...

Затворен за движение в момента е участъкът по бул. „Симеон Велики", под жп моста, поради голям нанос на инертни материали и кал движението е отбито по ул. „Плиска". До тази сутрин бе затворена входната /западна/ артерия от Пети километър към града.

Има съборени няколко дървета. Без ток бе част от кв. „Гривица". Нарушено бе водоподаването във високите части на града поради повреда в помпената станция. През нощта ВиК подмениха помпите.

Цяла нощ пожарната отводнява приземни помещения и премахваха паднали дървета и клони. Екипите на „Енерго про" и ВиК работиха по отстраняване на авариите.

Снощи веднага след спирането на дъжда кметът Красимир Костов и Красимир Косев - секретар на Щаба за защита при бедствия, направиха обход и набелязаха проблемните участъци, където започна веднага разчистване. Днес сутринта кметът разпореди на управителите на „Титан БКС" и ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство" да сформират екипи и да започнат разчистването на наноси и шахти.

Порой с гръмотевици се изля в София. Да чакаме ли градушка?

Не се очаква градушка в столицата на този етап. Това каза директорът на Агенцията за борба с градушките инженер Николай Николов. Той ут...

Наводнен е и приземният етаж на Детска ясла № 6, в момента се изпомпва водата. В социалните заведения няма проблеми. От придошлата вода е пострадало дворното пространство и плочките на ЦДГ 27 "Златна рибка", пострадало е и складово помещение в ЦДГ 30.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен