Започна обследване на Стария бряст в Сливен

19119
Започна обследване на Стария бряст в Сливен

Комисия от специалисти започна обследване на Стария бряст в Сливен. Стефан Мирчев, доцент в Лесотехническия университет ще извърши оглед на Европейското дърво на 2014 година и ще излезе със становище за неговата рехабилитация и възстановяване, предаде "Фокус".

Премахнати са суховършията по короната на дървото, под наблюдението на специалистите. Ще се направи и оценка на здравословното състояние на дървото, оценка и оптимизиране на хранителния режим, както и анализ на степента на загниване на ствола и клоните.

Днес ще бъде представена пощенска марка с лика на Стария бряст

Представянето на първата марка „Старият бряст - Европейско дърво на 2014 година” ще бъде днес от 13 часа в зала 105 на об...

След фитопатологичен и дендрохронологичен анализ учените ще определят необходимите грижи и ще се пристъпи към извършване на възстановителни и укрепителни дейности.

Припомняме ви, че дървото в Сливен спечели конкурса за "Европейско дърво на годината 2014" през март. Резултататите бяха обявени в сградата на Европейския парламент в Брюксел. В конкурса участваха дървета от десет европейски държави - Чехия, Унгария, Словакия, Ирландия, Полша, Шотландия, Франция, Италия, Уелс и, разбира се, България. Победителят се определи чрез електронното гласуване.

 

 

Сливен стартира кампания в подкрепа на своя символ – Стария бряст

Сливен започва мащабна кампания с цел символът на града – Стария бряст, намиращ се до общината, да стане европейско дърво на годи...

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com