БСП съобщи за редица нарушения на изборния процес в Смолян

4132
БСП съобщи за редица нарушения на изборния процес в Смолян
Снимка: БГНЕС

В жалба до ЦИК от местната организация на БСП в Смолян се сочат пропуски нарушения, водещи до изкривяване на изборните резултати, предаде БГНЕС.

В нея се казва: "От получените от нас копия от протоколи на секционни избирателни комисии установихме, че има допуснати съществени пропуски и нарушения, които не дават обективни резултати за получените изборни резултати. Така например, не са попълнени действителните и недействителни гласове, не са отбелязани точния брой на преференциалното гласуване, не са получават необходимите контроли по т.7, 8 и 9 от протокола и др. След направената проверка на работата на ОИК – Смолян констатирахме много сериозни пропуски в работата на комисията и в „Информационно обслужване”. Извършват се произволни поправки на протоколите на СИК, отварят се чувалите извън ОИК и резултатите очевидно се манипулират и нагласят. Към 2.00 часа на практика ОИК не е започнала работа по същество и сайта не са качени обработените протоколи. След извършените манипулации върху протоколите на СИК ни беше отказано да ни бъдат издадени заверени копия от тях. В ОИК не се води регистър на върнатите протоколи и констатираните нередности в тях. Считаме, че с този хаос целенасочено се създават предпоставки за манипулиране и фалшифициране на изборните резултати.

Цветанов смени тона към Реформаторите, заговори за стабилно управление

Когато има добри политики, това трябва да бъде поощрявано. Така Цветан Цветанов пред Нова телевизия обобщи с едно изречение резултатът ...

С оглед на всичко това настояваме незабавно ЦИК да предприеме съответните мерки предвидени в закона за да се констатират официално посочените нарушения и да укаже на ОИК – Смолян да работи законосъобразно. Настояваме, също така да ни се предоставят незабавно заверени копия на променените протоколи, които да съдържат предвидените в закона реквизити", пишат от БСП в Смолян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян