Няма регистрирани бездомни хора през миналия месец на територията на Смолянска област

7194
Няма регистрирани бездомни хора през миналия месец на територията на Смолянска област
Снимка: Getty Images / Guliver

Няма регистрирани бездомни хора през миналия месец на територията на Смолянска област. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян Сийка Иванова – директор на РД „Социално подпомагане” – Смолян.

Иванова подчерта обаче, че в последно време зачестяват случаите, при които самотноживеещи, лица, останали без доходи, в тежко здравословно състояние остават на улицата и това налага социалните служби да предприемат действия, за да не стават нещастни инциденти. „Искам да помоля гражданите, ако забележат лица, които живеят без близки, без доходи, в тежко здравословно състояние, лица, които са изписани от здравни заведения и няма къде да бъдат приети и имат нужда от помощ, също така и лица, които живеят на улицата без документи за самоличност, в тежко състояние, да информират социалните служби за предприемане на действия, за да не се допусне инцидент”, каза Иванова.

Няма глобени търговци в община Смолян за непочистен сняг и лед по тротоарите

Няма глобени търговци в община Смолян за непочистен сняг и лед по тротоарите пред търговските обекти. Това каза за Радио „Фокус&r...

За тази цел има горещи телефони, на които гражданите могат да подадат сигнал. На територията на област Смолян телефоните са: РД „Социално подпомагане” – Смолян – 0301/ 6-28-16; Дирекция „Социално подпомагане” - Девин – 03041/ 27 -56; Дирекция „Социално подпомагане” – Златоград – 03071/ 50-47; Дирекция „Социално подпомагане” – Мадан – 0308/ 2 -22-13; Дирекция „Социално подпомагане” – Смолян – 0301/6 - 27-34. Иванова каза още, че в предходни периоди от време от социалните служби в областта са оказвали помощ и съдействие на нуждаещи се хора.

В зависимост от констатираните обстоятелства от социалните работници се предприемат и действията. На някои се отпускат еднократни помощи, на други – незабавни действия от медицинска помощ, също така и за евентуално настаняване в социална институция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян