10 автобуса с българи са блокирани на гръцкия остров Керкира

993
10 автобуса с българи са блокирани на гръцкия остров Керкира
Снимка: МВнР

Близо 10 автобуса с наши съграждани са блокирани на гръцкия остров Керкира. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на Министерството на външните работи. Във връзка с обявената обща стачка в Република Гърция и блокиране на морския транспорт в страната на няколко гръцки острова са останали блокирани голям брой български граждани. Съгласно постъпващата информация, най-тежко е положението в остров Керкира (Корфу), където има близо 10 автобуса с наши съграждани, които не могат да напуснат острова.

От страна на посолството са проведени разговори с отдела за борба с кризите на гръцкото външно министерство и с министерството на търговския флот, които са уведомили, че възможно стачните действия на работещите в морския транспорт да бъдат прекратени в неделя, 8 май, вечерта - с 24 часа по-рано от първоначално обявеното. Дотогава единствената възможност за българските граждани да напуснат гръцките острови, е да използват самолетен транспорт, където има такъв.

БДД: Властта ще замени 40 посланици със свои хора

Смяната на 40 посланици е в процес на подготвка броени месеци преди изтичането на мандата на сегашния президент. Това се казва в деклар...

Гръцките власти са предприели действия за увеличаване на полетите от острови към Атина и Солун. Българското посолство в Атина остава във връзка с всички местни власти и следи ситуацията. Засега само от два острова български граждани са потърсили информация от посолството за ситуацията в Република Гърция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com