20 млн. лева струва осветлението на София за 2018 г.

656
20 млн. лева струва осветлението на София за 2018 г.
Снимка: БГНЕС

20 млн. лева струва осветлението на София за настоящата година. Това обяви зам.-кметът по транспорт в Столичната община Евгени Крусев, който провери как върви подмяната на уличното осветление по ул. „Симеоновско шосе” - от участъка на бул. „Г.М Димитров” до ул. „21 век”, предаде БГНЕС.

Крусев обясни, че общината влага 8 млн. лева в подмяна и изграждане на улично осветление, плаща и 5 млн. лв. на поддържащите фирми, които трябва да не допускат да има неработещо осветление в града. Зам.-кметът уточни, че над 7 млн. лева е разходът за електричество.

Жители от столичния квартал "Левски-Г" недоволни от районния кмет заради липсващо улично осветление

Граждани от столичния район "Подуяне" се свързаха с общинския съветник от БСП Николай Николов с молба за помощ при разрешаване на пробл...

„Около 100 стълба са подменени от началото на годината, които са опасни и наклонени в града. Сменени са и 1000 осветителни тела с нови LED такива като целта ни е в рамките на тази година да спестим около 290-300 000 мегаватчаса енергия. Това означава икономия около 70 000 лева годишно, които може да инвестираме в изграждането на улично осветление там, където няма такова”, подчерта Крусев.

Той уточни, че ремонти на осветлението текат на много места в града, както в квартални градинки, около училища, така и около поликлиники. Крусев каза, че това лято ще бъде изцяло обновено осветлението на надлез „Надежда“. „Там очакваме икономия от 130 000 мегаватчаса заради смяната на телата от такива, които са с натрий към такива, които са LED. Там ще се подобри и осветеността с около 35%. Ще бъдат подменени и 27 стълба, които в годините са били повредени в следствие на пътно-транспортни инциденти. Ремонтът трябва да приключи в рамките на летния сезон. В район Люлин влагаме около 500 000 лева, там се подменя осветлението по „Джавахарлал Неру“, „Захарий Стоянов“, „Луи Пастьор“, заяви Крусев.

Зам.-кметът заяви, че осветлението вече е подменено по бул. „Възкресение“ в кв. „Красна поляна“, като предстои да се обнови и по „Константин Величков“ като така в отсечката от бул. „Сливница“ до бул. „Възкресение“ осветеността ще бъде подобрена с 40%.

Крусев добави още, че вече е готов и първият перон за споделено движение на трамваи и автобуси по бул. „Константин Величков. Той обяви, че вече се работи по втория перон, който се намира при парка „Св. Петър и Павел“, а след това ще започне изграждането при ул. „Цар Симеон“ и между бул. „Т. Александров“ и „Ал. Стамболийски“, където също ще бъде подменено осветлението.

Изграждат улично осветление в седем зони на Асеновград

Около 150 000 лева без ДДС ще похарчи Община Асеновград за направа на улично осветление. За целта е обявена обществена поръчка и вече с...

Зам.-кметът обяви, че се отпускат около 100 млн. лева за ремонти и поправка на пътната инфраструктура, като в тази сума влизат и големите ремонти. Той обясни, че от вчера е пуснато движението по новоремонтирания бул. „Тодор Каблешков“ и там движението вече се осъществява в по две ленти в посока.

„От днес се затваря бул. „Монтевидео“ между улиците „Боряна“ и „Никола Петков“. За времето на ремонта движението в участъка е преустановено. Плановете са за около месец участъкът да бъде изцяло обновен. В зависимост от прогнозата в последния уикенд на този месец или в първия на следващия, бул. „Васил Левски“ ще бъде изцяло затворен в участъка между „Граф Игнатиев“ и Ректората. Тролейбусите ще се движат по бул. „Г.С. Раковски“. През това време за около 16 ч. булевардът трябва да бъде изцяло асфалтиран с износващия пласт. Другата седмица се очаква да се монтират гранитните плочи по „Граф Игнатиев“, а до края на месеца ще бъде изцяло завършен ремонтът на ул. „Солунска“ в участъка от бул. „Витоша“ до ул. „Христо Белчев“. В началото на август ще бъде затворена отсечката между „6-ти септември“ и „Цар Иван Шишман“, както и градинката на „Св. Седмочисленици“, разясни зам.-кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com