2000 лв. за сватба на Царевец

30703
2000 лв. за сватба на Царевец

2000 лева е таксата за провеждане на ритуал „Царска сватба” на хълма „Царевец”. Това каза Методи Петров, управител на Общинското дружество „Обредни дейности” във Велико Търново.

При Царската сватба, която се провежда на хълма „Царевец”, длъжностното лице и младоженците са облечени със специални облекла и корони в средновековен стил. За такъв ритуал се заплаща на музея 1000 лева и на „Обредни дейности” също 1000 лева.

Нов фото гаф: Велико Търново стана турски град

Многотиражният турски вестник "Хюриет" в днешния си брой публикува класация на икономическия напредък на 10 турски града през 2012 г...

През 2012 година няма промяна в цените на веселите ритуали във Велико Търново. Таксата за провеждане на сватбен ритуал в обект, стопанисван от Регионалния исторически музей, като хълма „Царевец”, Музей „Учредително събрание” и др., е 1000 лева. Тази сума е гласувана от Общински съвет – Велико Търново и влиза в сметката на музея, предаде Фокус.

За ритуал на знаково за Велико Търново място на Общинското предприятие „Обредни дейности” се заплащат 360 лева. 120 лева е стойността на сватбения ритуал, който се провежда в Обредната зала. Двойно повече - 240 лева, се заплаща за изнесен ритуал, а 360 лева – за сватба на Паметника „Асеневци”, в Музей „Учредително събрание” и на Площадката за наблюдение на Аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина”.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com