32 сигнала за бедстващи и измръзнали

4933
32 сигнала за бедстващи и измръзнали
20-30% повече обажданията към Спешна помощ през последното денонощие

32 сигнала за бедстващи и измръзнали хора са получени на националния телефон 112 през изминалото денонощие. Най-много са възрастните и бездомните хора, каза Данка Недялкова - говорител на Националната система.

За София тези инциденти са 7, в Пловдив - 5, в Стара Загора - 4, във Варна и Бургас по 2. Два такива случая бяха регистрирани в Трявна. Имаме по един случай в Червен бряг, в село Рабиша - Видинско, Белово, Кюстендил, Пазарджик, Дулово, Главиница, Търговище, Дряново и Севлиево. Двама човека от Стара Загора бяха транспортирани до центъра за Спешна медицинска помощ и от там бяха настанени в Дом на инвалида. В Стара Загора двама бездомници бяха транспортирани от жп гарата до кризисен център. В Червен бряг в много тежко състояние беше намерен 70-годишен мъж, премръзнал. Той също беше транспортиран до спешното отделение в града. В село Рабиша възрастен мъж беше открит на улицата премръзнал. Той също беше транспортиран до болнично заведение и му беше оказана помощ.

Подобрен е рекордът за потребление на електроенергия

Подобрен е рекордът за потребление на електроенергия, съобщиха от Електроенергийния системен оператор. На 31 януари за 20-тия час е от...

С над една четвърт са се увеличили обажданията към Спешна помощ - София през последното денонощие - главно с оплаквания от симптоми на грип и настинки, съобщи за "Хоризонт" д-р Мария Пеева, завеждащ работна смяна.

През последното денонощие обажданията са се увеличили някъде с около 20-30 процента, като предимно са зачестили обажданията за хора с висока температура, увеличили са се и адресите на деца с висока температура, главоболие, повръщане, разстройство. Увеличен е броят на хоспитализираните пациенти. Повикванията, които постъпват в последните няколко дни, са с много бързо повишаване на температурата и то над 39 до 40 градуса с разтрисане, което най-вероятно се касае за вирусна инфекция, тоест голяма част от случаите са за грип.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com